Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν στο υπό ινδικό έλεγχο Κασμίρ χτες, όταν άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα εναντίον λεωφορείου που μετέφερε ινδουιστές προσκυνητές. Σε άλλο επεισόδιο στο κρατίδιο, Ινδοί στρατιώτες σκότωσαν την Κυριακή τέσσερις αυτονομιστές αντάρτες.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. - Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής όπλων συγκλόνισε χτες το πρωί την περιοχή Ουάχ, 40 χλμ. από την πρωτεύουσα του Πακιστάν. Δεν υπήρξαν απώλειες, παρά μόνον υλικές ζημιές, καθώς το εργοστάσιο δεν είχε ακόμη ανοίξει. Δεν έγιναν γνωστά τα αίτια της έκρηξης.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Η ένωση ιατρών της Ινδίας άρχισε έρευνα μετά την παρουσίαση ενός τηλεοπτικού ρεπορτάζ στο οποίο εμφανίστηκαν τρεις γιατροί να ζητούν 10.000 ρουπίες - περίπου 200 δολάρια - για να κόψουν το πόδι ενός ζητιάνου ώστε να εμφανίζεται πιο «συμπαθής» στους πολίτες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζουν «συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος» που διαχειρίζονται τους ζητιάνους. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει το περιστατικό, σύμφωνα με το BBC. Ο πρόεδρος της ένωσης έκανε λόγο για ένα από τα «πιο ανατριχιαστικά συμβάντα στην ιστορία της ιατρικής στην Ινδία».

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.- Νοτιοαφρικανικό δικαστήριο ανέβαλε για τις αρχές Σεπτέμβρη την εκδίκαση υπόθεσης κατηγοριών κατά του πρώην αντιπροέδρου της χώρας Τζέικομπ Ζούμα, γεγονός που προκάλεσε διαδήλωση 5.000 υποστηριχτών του.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Παραμένει στη θέση του ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Σομαλίας, Μοχάμεντ Αλί Γκέντι, καθώς η ψήφος μομφής εναντίον του δε συγκέντρωσε το ελάχιστο όριο των 139 ψήφων εναντίον του.

ΚΑΜΠΑΛΑ.- Ουγκαντέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν χτες «άτυπα» με τον Τζόζεφ Κόνι, αρχηγό της εγκληματικής ένοπλης οργάνωσης «Στρατός Αντίστασης του Κυρίου», που ευθύνεται για τις σφαγές πολλών χιλιάδων αμάχων και παιδιών στη βόρεια Ουγκάντα. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο διερευνητικών ειρηνευτικών συνομιλιών.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.- Η Χιλή αρνείται κατηγορηματικά, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της προεδρίας Ρικάρντο Λάγος Βέμπερ, τις φήμες που την ήθελαν να αναθεωρεί τη θέση της ως μέλος στον MERCOSUR εξαιτίας της διαμάχης με την Αργεντινή όσον αφορά στα ενεργειακά ζητήματα και ειδικά το φυσικό αέριο, αλλά και την προσπάθεια επαναπροσέγγισής της με την Κοινότητα των Ανδεων (CAN), από την οποία πριν λίγο καιρό αποχώρησε η Βενεζουέλα.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.- Οι νεκροί από το πρόσφατο κύμα καύσωνα που πλήττει την πολιτεία της Καλιφόρνια έχουν ήδη φτάσει τους 141, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι ή άστεγοι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ