Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Με διαφορά 27 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προπορεύεται ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς στις τελευταίες σφυγμομετρήσεις. Η τάση του εκλογικού σώματος καταγράφεται δύο βδομάδες πριν την πραγματοποίηση των βουλευτικών εκλογών της 10ης Σεπτέμβρη που είναι και οι πρώτες που διεξάγονται στο ανεξάρτητο από την περασμένη άνοιξη Μαυροβούνιο.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Τη συγκρότηση επιτροπής επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνιών του Τσαντ με τις πετρελαϊκές εταιρείες υπέγραψε χτες ο Πρόεδρος της κεντροαφρικανικής χώρας Ιντρίς Ντεμπί αφότου έδωσε εντολή στις πολυεθνικές «Σεβρόν» και «Πετρόνας» να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω φοροδιαφυγής πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

ΜΠΟΥΣΑΝ.-- Η Ασία δε χρειάζεται απλώς περισσότερες θέσεις εργασίας αλλά αξιοπρεπή εργασία και μισθούς που να μπορούν να γλιτώσουν τους εργαζόμενους από τη φτώχεια. Χρειάζεται επίσης εξασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων συμφώνησαν χτες, τουλάχιστον στα... λόγια, υπουργοί ασιατικών κυβερνήσεων, εργοδοτικές ενώσεις και συνδικάτα στο πλαίσιο συνόδου του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στη νοτιοκορεατική πόλη Μπουσάν.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Την αποτυχία της ινδονησιακής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών διαπίστωσαν χτες στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι για να λάβει περισσότερη διεθνή «οικονομική βοήθεια» θα πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες της για την καταπολέμηση της νόσου...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Κυβερνητικά στελέχη υπό την Αγκελα Μέρκελ προωθούν με εντατικούς ρυθμούς τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κρατικής σιδηροδρομικής εταρείας «Deutsche Bahn AG». Η «Ντόιτσε Μπαν» σχεδιάζεται να εισαχθεί στις χρηματαγορές έως το τέλος της δεκαετίας, πιθανότατα το 2009.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ