Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Σε συναγερμό στο βορειοδυτικό Μεξικό και ειδικά στο τουριστικό θέρετρο Λος Κάμπος, εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα «Τζον» που είχε ως στόχο τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια. Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, υποβάθμισε τον «Τζον» στην κατηγορία 2, συνοδεύεται όμως με ανέμους ταχύτητας 165 χιλιομέτρων την ώρα.

ΤΖΟΡΤΖΤΑΟΥΝ.-- Με άνεση επανεκλέχτηκε Πρόεδρος στη Γουιάνα ο Μπαράτ Τζαγκντέο, κερδίζοντας το 64,6% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Γουιάνας. Το Λαϊκό Προοδευτικό Κόμμα του Προέδρου Τζαγκντέο εξασφάλισε επίσης την πλειοψηφία των εδρών στο 65μελές Κοινοβούλιο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τις ακτές της Βόρειας και Νότιας Καρολίνα πλήττει με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις η τροπική καταιγίδα Ερνέστο, ενώ πλησιάζει στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, όπου οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει έντονες πλημμύρες.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Επιβάτης αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας κατήγγειλε ότι του απαγόρευσαν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη, επειδή φορούσε μπλουζάκι που έγραφε, στα αγγλικά και τα αραβικά, τη φράση: «Δε θα σιωπήσουμε».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ