Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ-ΤΟΚΙΟ.- Την πραγματοποίηση συνάντησης στο περιθώριο της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μεταξύ των γειτόνων της ΛΔ Κορέας και άλλων περιφερειακών δυνάμεων πρότειναν χτες Αμερικανοί αξιωματούχοι. Παράλληλα, χτες, οι Ιάπωνες εκτόξευσαν πύραυλο που μεταφέρει νέο στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο για να «εποπτεύει» τη ΛΔ Κορέας.

ΑΝΤΑΝΑΡΙΒΟ.- Σωστικά συνεργεία περισυνέλεξαν χτες τους 21 απ' τους 53 επιβαίνοντες πλοίου που ναυάγησε χτες ενώ έπλεε μεταξύ Μαδαγασκάρης και των Νησιών Κομόρες.

ΓΕΝΕΥΗ.- Ομάδα εμπειρογνωμόνων έστειλε χτες στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού ο ΟΗΕ, σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν οι ενέργειες απορρύπανσης της πόλης μετά τη ρίψη επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων από ξένο πετρελαιοφόρο που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 5 ατόμων και τη δηλητηρίαση τουλάχιστον 6.000 άλλων.

ΝΤΑΚΑ.- Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της συμμαχίας 14 κομμάτων της αντιπολίτευσης και της αστυνομίας αναφέρθηκαν την Κυριακή στο Μπανγκλαντές με 65 τραυματίες. Η αντιπολίτευση απαιτεί μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Ιανουαρίου.

ΒΛΑΝΤΙΚΑΦΚΑΖ.- Ελικόπτερο τύπου Μi-8 του ρωσικού στρατού στο οποίο επέβαιναν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, συνετρίβη χτες κοντά στο Βλαντικαφκάζ, στον Καύκασο, στην ημιαυτόνομη ρωσική δημοκρατία της Βόρειας Οσετίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν 8, μετέδωσε χτες το Ιντερφάξ.

KETA.- Διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της επαρχίας Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, μετά την ανατίναξη τεσσάρων πυλώνων κατανομής τάσης στη μισή επαρχία. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Ενας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από την έκρηξη νάρκης στο υπό τον έλεγχο της Ινδίας τμήμα του Κασμίρ. Στο μεταξύ, ο αρχηγός των ινδικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Σ.Σ. Ντίλον είπε ότι οι «διεισδύσεις» ενόπλων από το Πακιστάν στο ινδικό Κασμίρ είναι «οριακά υψηλότερες» από ό,τι πέρυσι.

ΓΙΑΛΑ.- Μια γυναίκα δολοφονήθηκε από ενόπλους και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας στη νότια Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε χτες η αστυνομία. Στην περιοχή μαίνεται τα τελευταία χρόνια μια αυτονομιστική εξέγερση μουσουλμάνων.

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Οι ένοπλες δυνάμεις της Σρι Λάνκα ανακοίνωσαν ότι έχασαν 33 στρατιώτες και σκότωσαν 130 αντάρτες της οργάνωσης Τίγρεις των Ταμίλ σε μάχες στη χερσόνησο Τζάφνα. Οι αυτονομιστές διέψευσαν το ανακοινωθέν του στρατού περί προώθησής του και έκαναν λόγο για 10 νεκρούς μαχητές τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ