Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΜΟΣΧΑ.- Συμφωνία να αρχίσει η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Μπουσχέρ, το Σεπτέμβρη του 2007, και η Μόσχα να έχει προμηθεύσει τα πυρηνικά καύσιμα 6 μήνες νωρίτερα, επιτεύχθηκε σε συνάντηση Ιρανών και Ρώσων αξιωματούχων.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Μία νέα επίθεση... 15χρονων Αλβανών κατά 41χρονου Σέρβου στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα έκανε χτες την αστυνομική αποστολή του ΟΗΕ να ξανακλείσει τη γέφυρα της άτυπα διαιρεμένης πόλης, μόλις ένα 24ωρο από την επαναλειτουργία της. Παράλληλα, στο Βελιγράδι αναφέρθηκε συμφωνία μεταξύ των αρχηγών κομμάτων της σερβικής Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί το νέο Σύνταγμα για να «κατοχυρωθούν τα σερβικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Κοσσυφοπέδιο».

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.- Στη σύσφιγξη οικονομικών και κοινωνικών δεσμών μεταξύ Σερβοβοσνιακής Δημοκρατικής Οντότητας και Σερβίας αποσκοπεί η νέα συμφωνία «ειδικών σχέσεων» που υπέγραψαν χτες στην Μπάνια Λούκα οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί αμφοτέρων χωρών λίγες μέρες πριν τις γενικές εκλογές της 1ης Οκτώβρη στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ