Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ο λιβανικός στρατός θα απαντήσει σε ενδεχόμενη νέα επίθεση των Ισραηλινών, προειδοποίησε, χτες, η λιβανική στρατιωτική ηγεσία ενώ ολοκληρώνεται η ανάπτυξη των Λιβανέζων στρατιωτών στο νότο. Την Κυριακή, άρχισαν οι περιπολίες της πολυεθνούς δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, μετά το πέρας της ολικής αποχώρησης των ισραηλινών δυνάμεων.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε νέα επεισόδια στο γκέτο του προαστίου Μιρό, στα δυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Από την περασμένη βδομάδα, ο δήμαρχος του προαστίου Σεν Σαν Ντενί, που υπήρξε επίκεντρο των περσινών ταραχών, προειδοποιούσε ότι «το πλάνο εντεινόμενης καταστολής και αστυνόμευσης» του Σαρκοζί έχει «φέρει» κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χτες, όταν ένας ένοπλος κατέλαβε ένα σχολείο της κοινότητας των Αμις στην πόλη Νίκελ Μάινς, στην Πενσιλβάνια, κρατώντας αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων.

ΣΑΝΟΝ.-- Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία που δημοσιεύεται στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, σύμφωνα με την οποία η Ράις, τότε σύμβουλος ασφαλείας του Προέδρου Τζορτζ Μπους, είχε ειδοποιηθεί για τον κίνδυνο επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων δύο μήνες πριν από την 11η Σεπτέμβρη.

ΜΑΝΙΛΑ-ΧΑΝΟΪ.-- Τουλάχιστον 16 νεκροί στο Βιετνάμ και πάνω από 100 στις Φιλιππίνες είναι ο απολογισμός του τυφώνα «Σανγκσάν», που προκάλεσε πλημμύρες, διέκοψε τις συγκοινωνίες και την ηλεκτροδότηση και κατέστρεψε μεγάλες αγροτικές εκτάσεις στις δύο χώρες το Σαββατοκύριακο.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Ο απόστρατος στρατηγός Σουραγιούντ Τσουλανόντ, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ταϊλάνδης και σύμβουλος του βασιλιά, ανέλαβε προχτές «μεταβατικός πρωθυπουργός» της χώρας, δήλωσε χτες ο επικεφαλής της χούντας, στρατηγός Σόντι Μπουνιαρατγκλίν.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Δύο Αμερικανοί, ο 47χρονος Αντριου Φάιρ και ο 45χρονος Κρεγκ Μέλο, τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής 2006 για τις ανακαλύψεις τους στη μοριακή βιολογία και τη γενετική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ