Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΤΟ.- Ο πολυεκατομμυριούχος Αλβαρο Νομπόα αύξησε ελάχιστα τη διαφορά του από τον Ραφαέλ Κορέα, καθώς με καταμετρημένο το 79,72% συγκεντρώνει το 26,24%, ενώ ο Κορέα το 23,03%. Οι υπόλοιποι έπονται και ουδεμία άλλη έκπληξη αναμένεται, οπότε οι δύο τους θα διεκδικήσουν την προεδρία στο δεύτερο γύρο στις 26 Νοέμβρη.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.- Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα διεύρυνε το προβάδισμά του, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Datafolha», ο Λούλα οδεύει προς το να συγκεντρώσει το 60% των εγκύρων ψήφων, από 56% που συγκέντρωνε την περασμένη Τετάρτη, ενώ ο αντίπαλός του Ζεράλντου Αλκμίν συγκεντρώνει 40%, έναντι 44% την προηγούμενη βδομάδα.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.- Οκτώ εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε πετρελαιοφόρο στις πετροχημικές εγκαταστάσεις «Παχαρίτος», που ανήκουν στην κρατική εταιρία πετρελαίου «Pemex».

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Αγνωστοι, που φέρονται να ήταν μέλη της οργάνωσης Τίγρεις των Ταμίλ, έκαναν χθες επίθεση αυτοκτονίας με τρία πλεούμενα σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα στη νότια τουριστική πόλη Γκάλε. Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι την απέκρουσαν, σκοτώνοντας «τουλάχιστον τρεις» αντάρτες. Στην πόλη ξέσπασαν κατόπιν επεισόδια και κηρύχτηκε απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.- Ο διορισμένος από τη χούντα «πρωθυπουργός» της Ταϊλάνδης Σουραγιούντ Σουλανόντ υποσχέθηκε χθες, μετά από επίσκεψή του στη Μαλαισία, ότι θα χρησιμοποιήσει «ειρηνικά μέσα» για να αντιμετωπίσει τη μουσουλμανική εξέγερση του νότου.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- «Αν οι Ευρωπαίοι υποταχθούν στα σχέδια των ΗΠΑ και τελικά ο ΟΗΕ λάβει απόφαση κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, τότε ολόκληρη η περιοχή της Μέσης Ανατολής θα υποστεί τις συνέπειες, η κατάσταση θα ριζοσπαστικοποιηθεί», υποστήριξε ο Ιρανός διαπραγματευτής Αλί Λαριτζανί, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΕ να αποδεχτεί «λόγω έλλειψης άλλης επιλογής, την παραπομπή του φακέλου του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ