Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Ηγέτες της ΕΕ κάλεσαν χτες το Σουδάν να δεχτεί την ανάπτυξη δύναμης κυανοκράνων του ΟΗΕ στη δυτική επαρχία Νταρφούρ με το επιχείρημα ότι η αποστολή του ΟΗΕ «είναι η μόνη βιώσιμη και ρεαλιστική λύση για την περιοχή»...

ΣΚΟΠΙΑ.-- Ο 33χρονος Ισα Λίκα, στέλεχος του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ενωση για την Ολοκλήρωση», σκοτώθηκε χτες στο Τέτοβο από πυρά ενόπλων.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-- Ινδικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν δύο αυτονομιστές μετά από εννιάωρη μάχη στο αγροτικό πανεπιστήμιο του Κασμίρ χτες, Παρασκευή. Στο μεταξύ, γινόταν γνωστό επίσης χτες ότι τρεις μαχητές, ένας άμαχος και ένα παιδί σκοτώθηκαν σε δύο μάχες και μια έκρηξη σε άλλες περιοχές του κρατιδίου.

ΠΕΣΑΒΑΡ.-- Μια έκρηξη σε αγορά στην πόλη Πεσάβαρ κόστισε τη ζωή επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό σαράντα άλλων στην επαρχία του Βορειοδυτικού Συνόρου. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια. Στο μεταξύ, σε άλλη μια εξεγερμένη περιοχή του Πακιστάν, στο νότιο Ουαζιριστάν, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από περίπου 50 ρουκέτες που έπληξαν φυλάκιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ