Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Αντάρτες και υποστηρικτές του ΚΚ Νεπάλ-Μαοϊκού πραγματοποίησαν χτες διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Νεπάλ διαμαρτυρόμενοι για «εγκλήματα» από αστυνομικούς. Στο μεταξύ, οι συνομιλίες ανάμεσα στην πολυκομματική κυβέρνηση και τους μαοϊκούς για το μέλλον του πολιτεύματος και την ειρήνευση στη χώρα συνεχίζονται.

ANTIΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Η Αιθιοπία είναι από τεχνικής άποψης σε πόλεμο με την Ενωση Ισλαμικών Δικαστηρίων της Σομαλίας, δήλωσε χτες ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Μέλες Ζενάουι, παραδεχόμενος για πρώτη φορά ότι βρίσκονται στην Μπαϊντόα της Σομαλίας (όπου εδρεύει η αδύναμη μεταβατική κυβέρνηση) μερικές εκατοντάδες Αιθίοπες στρατιωτικοί «προσπαθώντας» να αποφύγουν την ένοπλη αναμέτρηση.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Η ΛΔ Κορέας προειδοποίησε χτες τη γείτονα Ν.Κορέα πως η εφαρμογή των κυρώσεων του ΟΗΕ σε βάρος της θα θεωρηθεί «σοβαρή προβοκάτσια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμπόλεμη κρίση».

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Πάνω από 8,2 δισ. ευρώ θα δαπανήσει η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση την επόμενη τριετία για προγράμματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2010. Ο Νοτιοαφρικανός υπουργός Οικονομικών της Τρέβορ Μάνουελ πρόσθεσε πως θα αυξηθούν από 44 σε 66 δισ. ευρώ τα προγράμματα στέγασης και αντιμετώπισης της φτώχειας για το διάστημα 2009-2010.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ