Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Αποκαλύψεων συνέχεια από ηγετικά στελέχη των Ενωμένων Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Κολομβίας - AUC. Σύμφωνα με τον Telesur, ο Μιγκέλ Ανχελ Μεχία και ο Βίκτορ Μεχία κατηγόρησαν τον πρόεδρο Αλβαρο Ουρίμπε ότι δεν τήρησε τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των AUC. Συμφωνία που προέβλεπε τη μη έκδοσή τους για εγκλήματα και λαθρεμπόριο ναρκωτικών, με αντάλλαγμα τη στήριξή τους για την επανεκλογή του στην προεδρία. Μάλιστα, οι παραστρατιωτικοί ανάμεσα στα άλλα χρηματοδότησαν αφειδώς και την προεκλογική εκστρατεία του Αλβαρο Ουρίμπε.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Συνελήφθη χτες ένας άνδρας 37 ετών, που θεωρείται ύποπτος για τις δολοφονίες των πέντε ιερόδουλων στο Ιπσουιτς, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ορκίστηκε χτες ο πρώην διευθυντής της CIA Ρόμπερτ Γκέιτς ως νέος υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ σε αντικατάσταση του Ντόναλντ Ράμσφελντ, που «παραιτήθηκε» ένα 24ωρο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Φωτιές έχει ανάψει ένα αγνώστου προελεύσεως non paper που δημοσίευσε η «Mail on Sunday», όπου διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι Εργατικοί θα χάσουν τις ερχόμενες εκλογές. Σύμφωνα με την έκθεση που έχουν συντάξει κορυφαίοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της, καθώς δεν έχει δώσει απαντήσεις στα βασικότερα ζητήματα της κοινωνίας. Παράλληλα, προβλέπεται ότι ούτε ο διάδοχος του Τόνι Μπλερ στην ηγεσία των Εργατικών, Γκόρντον Μπράουν, μπορεί να κερδίσει τις εκλογές απέναντι στον Ντέιβιντ Κάμερον των Συντηρητικών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Με την υπογραφή/κύρωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Ου. Μπους, ολοκληρώθηκε, χτες Δευτέρα, η διαδικασία έγκρισης της διμερούς συμφωνίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καυσίμων όσον αφορά το ινδικο-ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η ΛΔ Κορέας επέμεινε χτες Δευτέρα ότι θα πρέπει να αρθούν οι επιβληθείσες από τον ΟΗΕ (και οι μονομερείς οικονομικές των ΗΠΑ) κυρώσεις πριν διαπραγματευτεί τον ενδεχόμενο τερματισμό του οπλικού πυρηνικού της προγράμματος. Η αμερικανική εκπροσώπηση στις 6μερείς συνομιλίες άφησε να διαρρεύσει πως «χάνει την υπομονή της» με την Πιονγιάνγκ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ