Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

KITO.-- Λαϊκές και ιθαγενείς οργανώσεις δηλώνουν μαχητικό «παρών» στην προσπάθεια του προέδρου Ραφαέλ Κορέα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη σύσταση Συνταγματικής Συνέλευσης και ανακοινώνουν ότι θα ξεκινήσουν σειρά κινητοποιήσεων μετά και το νέο ελιγμό του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να καλέσει το Κοινοβούλιο να αποφανθεί για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αρχισε η δίκη του πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Λιούις «Σκούτερ» Λίμπι σχετικά με την υπόθεση της αποκάλυψης της ταυτότητας της πρώην πράκτορα της CIA Βάλερι Πλέιμ. Η δίκη αναμένεται να ρίξει φως στον τρόπο λειτουργίας της στενής ομάδας του Τζορτζ Ου. Μπους στο δρόμο προς τη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ερευνα του Κογκρέσου για τις κατηγορίες του πρώην διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων Μάικλ Μπράουν ότι η αργή αντίδραση του προέδρου Μπους στον τυφώνα «Κατρίνα» είχε κομματικά κίνητρα προκειμένου να την ταπεινώσει, ζήτησε η κυβερνήτης της Λουιζιάνα Κάθλιν Μπλάνκο.

ΜΑΪΑΜΙ.-- Σε ηλικία 88 ετών απεβίωσε ο Χάουαρντ Χαντ, ο πρώην «αρχικοριός» και πράκτορας της CIA, που είχε οργανώσει την παγίδευση των τηλεφώνων στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στο κτίριο Γουότεργκεϊτ στην Ουάσιγκτον.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. -- Στις 13 Μάη 2007 θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές στη Ρουμανία για την ανάδειξη 35 ευρωβουλευτών.

ΡΩΜΗ.-- Ξεκινά αύριο Παρασκευή στο Μιλάνο μια ακόμα δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για «φορολογική απάτη» και συγκεκριμένα για μια υπόθεση αγοράς κινηματογραφικών δικαιωμάτων από τον τηλεοπτικό του όμιλο, «Mediaset», την περίοδο 1994-1999.

ΕΥΡΩΠΗ.-- Το κλίμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη έχει προκαλέσει το κλείσιμο αεροδρομίων τόσο στην Πράγα, την Κεντρική Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, ενώ περίπου 100.000 σπίτια στη Γαλλία, 12.000 στην Αυστρία και 17 χωριά στη Βουλγαρία έμειναν χωρίς ρεύμα. Στην Ισπανία 9 περιοχές κηρύχτηκαν σε κατάσταση συναγερμού, ενώ στη Γερμανία τουλάχιστον 3 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη Βουλγαρία προκάλεσαν υλικές ζημιές και στην Ιταλία ματαιώθηκαν αρκετές πτήσεις και μεγάλες καθυστερήσεις.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Πολιτικό άσυλο στη Βρετανία ζήτησε χτες ο αεροπειρατής που κατέλαβε αεροσκάφος των σουδανικών αερογραμμών αναγκάζοντάς το να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Τσαντ. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και ο δράστης παραδόθηκε στις τσαντιανές αστυνομικές αρχές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ