Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Στελέχη των διωκτικών αρχών και των κυβερνήσεων του Πακιστάν και της Ινδίας που συγκροτούν κοινή ομάδα για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» είχαν χτες συνάντηση στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, μετά τη βομβιστική επίθεση του Φλεβάρη στο «τρένο της ειρήνης» - που κόστισε 68 ζωές - η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο.

ΓΙΑΛΑ.-- Αγνωστοι, που οι αρχές θεωρούν ότι είναι μουσουλμάνοι αυτονομιστές, σκότωσαν πέντε άτομα στη νότια Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη. Η προσπάθεια της χούντας να «κατευνάσει» τους μουσουλμάνους της περιοχής τους τελευταίους μήνες απέτυχε κατά απολύτως προβλέψιμο τρόπο.

ΚΟΤΑΜΠΑΤΟ.-- Οι Ενοπλες Δυνάμεις των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι 16 μουσουλμάνοι αυτονομιστές και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν σε νέες μάχες στο Μιντανάο, στο νότιο τμήμα της χώρας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η πρόθεση του Τόνι Μπλερ να δώσει στον Γκ. Μπράουν το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στην ηγεσία των Εργατικών δε φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα τα μέλη του κόμματος. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσκόπηση του «YouGov» που παρουσιάζει η εφημερίδα «Daily Telegraph», όπου το 73% από τα 1.115 μέλη του Εργατικού Κόμματος που ερωτήθηκαν τάχθηκαν υπέρ της εκλογής ηγέτη μεταξύ πολλών υποψηφίων, έναντι μόλις 11% που επιθυμεί άμεση διαδοχή από τον Γκόρντον Μπράουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ