Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.- Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στη Βουδαπέστη και που στο τέλος τους σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 7 αστυνομικοί, ένας διαδηλωτής και να προσαχθούν περισσότεροι από 50 άνθρωποι. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχουν σημειωθεί σημαντικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθεί ο λεγόμενος «σοσιαλιστής» πρωθυπουργός Φέρενς Γκουρσάνι, μεταξύ των οποίων και αύξηση της φορολογίας, καταβολή χρηματικού ποσού για κάποιες υγειονομικές υπηρεσίες, καταβολή διδάκτρων στα πανεπιστήμια καθώς και περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.

ΕΛΣΙΝΚΙ.- Βουλευτικές εκλογές πραγματοποιούνται αύριο Κυριακή στη Φινλανδία όπου πάνω από 2.000 υποψήφιοι 18 κομμάτων επιδιώκουν να λάβουν μία έδρα από τις 200 του κοινοβουλίου.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.- Σημαντικές πιέσεις, ακόμα και με την απειλή της ιδιωτικοποίησής του, άσκησε η δανική κυβέρνηση στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Δανίας (DR) για την επικριτική κάλυψη εκ μέρους του του πολέμου ενάντια στο Ιράκ, σημειώνεται σε αποσπάσματα του βιβλίου που εξέδωσε ο πρώην διευθυντής του DR, Χρίστιαν Νίσεν.

ΜΕΝΤΕΓΙΝ.- Δύο βομβιστικές επιθέσεις σε διάστημα μίας ώρας έλαβαν χώρα χτες στην Κολομβία. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, από βομβιστική επίθεση που έγινε στην παράκτια πόλη Μπουεναβεντούρα - στην επαρχία Βάλε ντελ Κάουκα - ενώ δύο αστυνομικοί και πέντε πολίτες τραυματίστηκαν. Με διαφορά μίας ώρας μία ακόμη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έγινε στην Κάχαμαρκα στην επαρχία Κολίμα χωρίς θύματα ή τραυματίες. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.- Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε χτες ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα ανακοινώνοντας την αλλαγή φρουράς στα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Δικαιοσύνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ