Παρασκευή 6 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Το ανώτατο δικαστήριο της Ρουμανίας εξέδωσε χτες απόφαση ότι ο Πρόεδρος της χώρας, Τράιαν Μπασέσκου, παραβίασε το Σύνταγμα, ωστόσο έκρινε ότι οι ενέργειές του δεν είναι τόσο σοβαρές για να παραπεμφθεί. Υπενθυμίζεται ότι κοινοβουλευτική επιτροπή στις 21 Μάρτη τον είχε κατηγορήσει ότι τροφοδότησε αντιπαραθέσεις, ιδιοποιήθηκε τις εξουσίες του πρωθυπουργού και αρνήθηκε να ορκίσει νέα μέλη της κυβέρνησης.

ΜΟΣΧΑ.-- Ορκίστηκε χτες κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής ο Ραμζάν Καντίροφ νέος Πρόεδρος της ημιαυτόνομης Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας, μετέδωσε το πρακτορείο «Ιτάρ - Τας».

ΤΑΛΙΝ.-- Ορκίστηκε χτες στο Κοινοβούλιο της χώρας η νέα λεγόμενη «κεντροδεξιά» κυβέρνηση της Εσθονίας, με πρωθυπουργό τον Αντρους Ανσίπ.

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ.-- Αντίθετες με το προωθούμενο σχέδιο των ΗΠΑ για την παραγωγή βιοκαυσίμων είναι δεκάδες λαϊκές οργανώσεις της Γουατεμάλας, εξαιτίας των ολέθριων συνεπειών που θα έχει στην παραγωγή τροφίμων.

ΝΟΥΜΕΑ - ΟΝΙΑΡΑ.-- Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στα νησιά Λόγιαλτι της Νέα Καληδονίας, δίχως ωστόσο να γίνουν άμεσα γνωστές πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Οσο για τους χιλιάδες σεισμοπαθείς των Νησιών Σολομώντα; Βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, δίχως επαρκή τρόφιμα, νερό και φάρμακα αντιμετωπίζοντας ήδη τα πρώτα κρούσματα επιδημιών.

ΣΟΥΒΑ.-- Το θάνατο μίας γυναίκας και σημαντικές ζημιές σε κτίρια και οδικές αρτηρίες των Νησιών Φίτζι προκάλεσε χτες το πέρασμα του τροπικού κυκλώνα «Κλιφ» στο ανατολικό τμήμα του νησιωτικού κρατιδίου.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Στη φυλακή «Τανγκεράνγκ» στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας (με χωρητικότητα περίπου 800 άτομα) συνωστίζονται 3.816 άνθρωποι που βιώνουν συνθήκες κόλασης. Σύμφωνα με καταγγελίες φυλάκων, από την αρχή του χρόνου πάνω από 50 κρατούμενοι έχουν πεθάνει από αναπνευστικά προβλήματα.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Εκρηξη βόμβας σε τζαμί στη Νότια Ταϊλάνδη χτες τραυμάτισε 14 πιστούς. Στην περιοχή, όπου πλειοψηφούν οι Μουσουλμάνοι, μαίνεται τα τελευταία χρόνια μια αυτονομιστική εξέγερση με τουλάχιστον 2.000 νεκρούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ