Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Απεργία πραγματοποίησαν χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Ιταλία, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας, ενώ στο Μιλάνο σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Στην απόλυση περίπου 9.000 εργαζόμενων - 15% του εργατικού της δυναμικού - μέχρι το 2010 προσανατολίζεται η κοινοπραξία «Nokia Siemens Networks», κυρίως στη Γερμανία και τη Φινλανδία, ενώ χτες η εταιρεία δήλωσε ότι ξεκίνησε συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σ' αυτές τις δύο χώρες και επανέλαβε ότι επιδιώκει να περιορίσει τα έξοδά της κατά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

ΜΑΪΑΜΙ.-- Τουλάχιστον 20 άνθρωποι πνίγηκαν και άλλοι 58 αγνοούνται μετά τη βύθιση, στα βόρεια της Αϊτής, ενός πλοιαρίου μήκους δέκα μέτρων, γεμάτου με οικονομικούς μετανάστες, σύμφωνα με τις αρχές των νησιών Τερκς και Κάικος.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Μόνιμη κατάπαυση πυρός και αποκήρυξη της βίας από την παραστρατιωτική οργάνωση των Προτεσταντών, Εθελοντική Δύναμη του Ολστερ (UVF).

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Πάνω από 14 εκατ. δολάρια ανακοίνωσαν χτες πως θα δώσουν οι ΗΠΑ στην Κένυα για να ενισχύσουν τις κενυατικές υποδομές στην αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» (δηλαδή εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της Ουάσιγκτον σε ανατολική Αφρική...).

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Για δεύτερη φορά «εξελέγη» χτες πρόεδρος του Μάλι ο Αμάντου Τουμάνι Τούρε. Ελαβε το 68% των ψήφων του 36% του εκλογικού σώματος που προσήλθε τελικώς στις κάλπες. Ο έτερος υποψήφιος για πρόεδρος, Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κέιτα Κέιτα, έλαβε 19%.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Η αστυνομία συνέλαβε χτες πάνω από 500 υποστηρικτές κοσμικών και θεοκρατικών κομμάτων της αντιπολίτευσης που σχεδίαζαν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις εναντίον της αποπομπής του πρώην ανώτατου δικαστή Ι. Τσόντρι από τον λεγόμενο «πρόεδρο», στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ