Παρασκευή 20 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Μια γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της και άλλοι 26 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, μετά την έκρηξη υπόγειου σωλήνα ατμού 24 ιντσών που είχε κατασκευαστεί το 1924, κοντά στο Γκραντ Σέντραλ Τέρμιναλ στη Νέα Υόρκη. Ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, τόνισε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια και απέδωσε την έκρηξη σε «ανεπάρκεια υποδομών».

ΜΟΣΧΑ.-- Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στην πόλη Μπιρομπιτζάν, στη ρωσική Απω Ανατολή όταν κατέρρευσε η στέγη ενός εργοστασίου αγροτικών μηχανημάτων, μετέδωσε χτες το πρακτορείο «Ιντερφαξ».

ΚΙΕΒΟ.-- Στους 145 ανήλθε χτες ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν δηλητηριαστεί από το τοξικό σύννεφο που προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε σε βαγόνια τρένου μετά τον εκτροχιασμό του τη Δευτέρα κοντά στην πόλη Λβόφ της δυτικής Ουκρανίας.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενας άμαχος σκοτώθηκε και 11 ακόμα τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, χθες το πρωί, στην επαρχία Μπανταχσάν, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Μονοήμερη επίσκεψη στη Συρία πραγματοποιεί ο Ιρανός Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με τον Σύρο ομόλογό του. Ο Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε, χθες, και με τον ηγέτη της σιιτικής λιβανικής «Χεζμπολάχ», Σεΐκ Χασάν Νασράλαχ.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Αλλοι τέσσερις Λιβανέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, χθες, ενώ συνεχίζεται το σφυροκόπημα των λίγων, πλέον, θέσεων που κρατά η ισλαμιστική «Φάταχ αλ Ισλάμ» στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Ναχρ αλ Μπάρεντ. Εκπρόσωπος της οργάνωσης απείλησε με επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των στρατιωτών που πλησιάζουν σταδιακά, ενώ εκτοξεύτηκαν και ρουκέτες Κατιούσα που έπληξαν την ύπαιθρο σε γειτονικά χωριά σκοτώνοντας έναν άμαχο και τραυματίζοντας ένα δεύτερο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ