Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νέα προσφυγή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο κατέθεσε χτες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νιγηρίας κατά της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας «Pfizer», ζητώντας έξι δισεκατομμύρια δολάρια και απόφαση σύμφωνα με την οποία να αναγνωρίζεται ότι οι δοκιμές ενός φαρμάκου που πραγματοποιήθηκαν το 1996 από την «Pfizer» στο βόρειο τμήμα της χώρας, ήταν «παράνομες και κατακριτέες» και «δεν ήταν ούτε ανθρωπιστικές ούτε φιλανθρωπικές, αλλά είχαν καθαρά εμπορικό σκοπό».

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Αποφασίστηκε χτες από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, η αποκατάσταση στα καθήκοντά του, του προέδρου του Σώματος, Ιφτικάρ Μοχάμεντ Τσόντρι, με την απόλυση του από τον Πρόεδρος της χώρας να χαρακτηρίζεται παράνομη. Ωστόσο, ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Σαουκάτ Αζίζ, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δε θα την αποδεχτεί, σημειώνοντας ότι η απόφαση «πρέπει να είναι αποδεκτή από όλους».

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΙΕΝΝΗ.-- Δεν υπάρχει θέμα επιβολής κυρώσεων σε βάρος του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Αυτό διέρρεαν χτες ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, υποστηρίζοντας ότι η καλή συνεργασία, τον τελευταίο καιρό, της Τεχεράνης με τους επιθεωρητές της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, αν και δεν έχει οδηγήσει σε τερματισμό του εμπλουτισμού ουρανίου, όπως της έχει ζητηθεί, έχει «παγώσει» τις συζητήσεις περί κυρώσεων.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Το Κοινοβούλιο της Αλβανίας εξέλεξε χτες το βράδυ τον Βαμίρ Τοπί, αντιπρόεδρο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος ως τον νέο Πρόεδρο της χώρας, στην θέση του Αλφρεντ Μοϊσίου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε κολονοσκόπηση αναμένεται να υποβληθεί σήμερα Σάββατο ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, σε μια προγραμματισμένη εξέταση ρουτίνας, και θα μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στον αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ