Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Συνεχίζονται οι μεγάλες κινητοποιήσεις των εργατών στα ορυχεία χαλκού στο νότο της Χιλής, που απεργούν πάνω από ένα μήνα, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς και κοινωνικά δικαιώματα (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση). Ετσι η Κρατική Εταιρεία Χαλκού αναγκάστηκε να προχωρήσει σε παύση εργασιών στο ορυχείο Τενιέντε.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Την Ερυθραία αναφέρει ως τον κυριότερο προμηθευτή όπλων στους ισλαμιστές αντάρτες της Σομαλίας έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, παραβιάζοντας το εμπάργκο του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ερυθραία επιχείρησε σκόπιμα να κρύψει τις δραστηριότητές της, ενώ διαπιστώνεται «καθαρή ανάμειξη» της κυβέρνησής της στην παραβίαση του εμπάργκο.

ΜΟΣΧΑ.-- Σε ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής αποδίδουν οι ρωσικές αρχές την, μικρής ισχύος, έκρηξη που σημειώθηκε σε υποβρύχιο στο λιμάνι Σεβεροντίνσκ της Λευκής Θάλασσας, που φέρεται να έχει πυρηνικό αντιδραστήρα. Οι ρωσικές αρχές επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα διαρροής ραδιενέργειας, κάτι που επιβεβαιώνει και η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της γειτονικής Νορβηγίας με τις μετρήσεις της.

ΣΚΟΠΙΑ - ΤΙΡΑΝΑ.-- Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η ΠΓΔΜ, με 43 μέτωπα να μαίνονται, ενώ υπολογίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα. Είναι εμφανής η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού σε μέσα και έμψυχο δυναμικό. Ιδια κατάσταση υπάρχει και στην Αλβανία, όπου χτες έκαιγαν σε όλη τη χώρα 50 εστίες άλλες μικρότερης και άλλες μεγαλύτερης έκτασης. Από πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Μαμίνας, μεταξύ Τιράνων και Δυρραχίου, κινδύνευσε και στρατιωτική βάση, που αν δεν ελεγχόταν, θα απειλούνταν και οι δύο πόλεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ