Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΥΦΛΙΔΑ - ΜΟΣΧΑ.-- Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μελετά η γεωργιανή κυβέρνηση, με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπολύει κατά της Ρωσίας για παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της σε περιοχή κοντά στη Νότια Οσετία. Παράλληλα, ο Γιούρι Μπαλουγιέφσκι, αρχηγός του ρωσικού ΓΕΣ, χαρακτήρισε τις γεωργιανές κατηγορίες «πρόκληση κατά της Ρωσίας» και ερμήνευσε τις αιτιάσεις της ως αποτέλεσμα σύγχυσης.

ΣΑΝΑ'Α.-- Ενοπλοι ισλαμιστές εξαπέλυσαν χτες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ενός στρατιωτικού φυλακίου και συγκροτήματος κτιρίων της κυβέρνησης της Υεμένης στη βόρεια επαρχία Μαρέμπ προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής... Η επίθεση συνδέεται με τις προχτεσινές επιχειρήσεις του στρατού κατά ισλαμιστών - υποστηριχτών της «Αλ Κάιντα», με αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς ισλαμιστές.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Αγωγή αποζημίωσης ύψους 1,5 δισ. δολαρίων κατέθεσε χτες το ινδονησιακό δημόσιο εναντίον του 86χρονου πρώην δικτάτορα Σουχάρτο για τα χρήματα που έκλεψε και τις βλάβες που προκάλεσε κατά τη διάρκεια της 32ετούς παραμονής του στην εξουσία.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Τουλάχιστον 100 άνθρωποι πνίγηκαν στις πλημμύρες που έπληξαν προσφάτως το Σουδάν, όπου υπερχείλισαν ποταμοί και κατακλύστηκαν από τα νερά χωριά και εκτενείς γεωργικές εκτάσεις, ενώ έμειναν άστεγες πάνω από 60.000 οικογένειες.

ΝΟΥΑΞΟΤ.-- Η εθνοσυνέλευση της Μαυριτανίας υιοθέτησε την απαγόρευση της σκλαβιάς, που εξακολουθεί να υφίσταται εδώ και αιώνες. Ο νέος νόμος προβλέπει κάθειρξη έως 15 ετών έναντι όσων καταδικάζονται για δουλεμπόριο.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Εξελέγη χτες πρόεδρος του Κοινοβουλίου για διετή θητεία, από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, ο Κοκσάλ Τοπτάν - μετριοπαθής πολιτικός, μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ.-- Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ελβετία με αποτέλεσμα να κηρυχτούν πολλές περιοχές σε κατάσταση συναγερμού, αφού υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε την Τετάρτη στο Γιόρκσαϊρ, στη Βόρεια Αγγλία, με αποτέλεσμα 2 άνθρωποι να βρουν το θάνατο και άλλοι 10 να τραυματιστούν.

ΚΙΝΑ.-- Καθώς απομένει 1 χρόνος πριν την έναρξη στις 8/8/2008 των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, διάφορες οργανώσεις ανακινούν σκόπιμα και πάλι ζήτημα «καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Κίνα. Χτες στην Αθήνα έγινε παρόμοια εκδήλωση με διεθνείς συμμετοχές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ