Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με μελανά χρώματα περιγράφει η έκθεση των 16 αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών την πολιτική κατάσταση στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι «δε φαίνεται να γίνονται βήματα προς την κατεύθυνση της δημοκρατίας που προωθούν οι ΗΠΑ». Επίσης, σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση ως προς την εξέλιξη του πυρηνικού του προγράμματος».

ΝΤΙΛΙ.-- Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες σπίτια και κτίρια παραδόθηκαν στην πυρά στη διάρκεια συγκρούσεων εκατοντάδων νεαρών υποστηριχτών και πολέμιων του πρωθυπουργού Ξανάνα Γκουσμάο, με αφορμή τον πρόσφατο διορισμό του απ' τον Πρόεδρο του Ανατολικού Τιμόρ.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Συμβόλαιο τεχνικής βοήθειας, ύψους 1,069 εκατ. δολαρίων, με στόχο τη βελτίωση του αλβανικού συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, υπέγραψαν χτες εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβερνητικής οργάνωσης USAID και αξιωματούχοι της αλβανικής κυβέρνησης.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Καναδό ανώτερο διπλωμάτη και τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Σουδάν απέλασαν χτες οι σουδανικές αρχές απ' το Χαρτούμ με την κατηγορία της ανάμειξής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

ΡΩΜΗ.-- Δεκάδες πυρκαγιές συνεχίζουν να αποτεφρώνουν σημαντικές δασικές εκτάσεις στη Μεσίνα της Σικελίας, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν.

ΧΑΓΗ.-- Πρέσβης της Ελβετίας στην Αργεντινή θα αναλάβει η απερχόμενη γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντελ Πόντε, μόλις λήξει η θητεία της, τον ερχόμενο Γενάρη.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε ρινγκ αντέδρασαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο μέτρο της κυβέρνησης του Προέδρου Εβο Μοράλες να απαγγείλει κατηγορίες υπέρβασης καθηκόντων κατά τεσσάρων μελών του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου εξαιτίας της απόφασής τους να ακυρώσουν το διορισμό των νέων μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η Λαϊκή Παιδεία να προωθηθεί σε όλη τη Λατινική Αμερική, είναι η πρόταση στην οποία κατέληξαν κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών τους οι εκπρόσωποι των φοιτητικών κινημάτων που συναντιούνται στη Βενεζουέλα.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Είκοσι πέντε κρατούμενοι κάηκαν μέχρι θανάτου στη φυλακή Πόντε Νόβα στην Κεντρική Βραζιλία, όταν φυλακισμένοι από αντίπαλη συμμορία έβαλαν φωτιά στα στρώματα στο κελί τους.

ΝΤΑΛΑΣ.-- Οι αρχές του Τέξας - της πολιτείας που κρατά το ρεκόρ στις ΗΠΑ στην επιβολή της θανατικής ποινής - εκτέλεσαν τον τετρακοσιοστό κρατούμενο αφότου επιτράπηκε ξανά η επιβολή της εσχάτης των ποινών το 1982, έξι χρόνια μετά τη δικαστική άρση της απαγόρευσής της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ