Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Περίπου 5.000 Σερβοβόσνιοι (μεταξύ των οποίων πολλοί, πρώην στρατιωτικοί) διαδήλωσαν προχτές βράδυ στο Ζβόρνικ της ανατολικής Βοσνίας ενάντια στα σχέδια ενίσχυσης του ομοσπονδιακού χαρακτήρα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, θεωρώντας πως αποσκοπούν στην κατάργηση της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατίας.

ΣΕΟΥΛ.-- Εκατοντάδες Νοτιοκορεάτες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην κεντρική μονάδα παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας «Κία» στη Σεούλ κατέβηκαν χτες σε απεργία διεκδικώντας ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Νεκρός έπεσε χτες από πυρά αγνώστων ο τρίτος (μέσα σε δυο βδομάδες) Σομαλός δημοσιογράφος που δούλευε στο ραδιοσταθμό «Μπεναντίρ» στο νότιο τμήμα της χώρας.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Παρά την πρόσφατη κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο Πορτ Χαρκούρτ στο Δέλτα του Νίγηρα (νότια Νιγηρία) ένοπλες ομάδες επιτέθηκαν χτες σε κτίριο τοπικής κυβέρνησης της πολιτείας Ρίβερς, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ατόμων.

ΤΟΚΙΟ.-- Ενας εργαζόμενος σε μονάδα επεξεργασίας πυρηνικών καυσίμων στο Αομόρι της Βόρειας Ιαπωνίας εκτέθηκε σε διαρροή ραδιενέργειας, χωρίς - σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις - να υπέστη ανήκεστη βλάβη.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα στη Σιέρα Λεόνε, το Κογκρέσο Ολου του Λαού (APC), κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της 11ης Αυγούστου, ανακοίνωσε χτες η Εκλογική Επιτροπή, προσθέτοντας πως ο ηγέτης του ίδιου κόμματος, Ερνεστ Κορόμα, προηγείται κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες και επιβεβαίωσε επίσης το προβάδισμά του στις προεδρικές εκλογές που θα επαναληφθούν στις αρχές Σεπτέμβρη.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βρετανική αστυνομία για τη σύλληψη του ανήλικου δολοφόνου του 11χρονου Ρις Τζόουνς. Ελεύθεροι με εγγύηση δύο έφηβοι που θεωρήθηκαν αρχικά ύποπτοι.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Σε πολιτική συμφιλίωση, διάλογο και εθνική συναίνεση, κάλεσε χτες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ο στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ, μετά και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να επιτρέψει στον εξόριστο πρώην πρωθυπουργό, Ναουάζ Σαρίφ, να επιστρέψει στο Πακιστάν. Φοβούμενος την έκφραση του αρνητικού κλίματος στις κάλπες, κάλεσε το λαό της χώρας να ξεχάσει το παρελθόν και να προχωρήσει μπροστά, σε μία προσπάθεια να επιδείξει καλή θέληση και «δημοκρατικότερο» πνεύμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ