Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται μετά από τις μεγάλες πλημμύρες που πλήττουν τη Ρουμανία, σύμφωνα με ένα νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές. Σημειώνεται ότι σε όλη τη χώρα, 116 περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ενώ πολλές εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει στα ανατολικά της χώρας.

ΠΟΥΕΡΤΟ ΚΑΖΕΜΠΑΣ.-- Συνεχίστηκαν και χτες οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του τυφώνα «Φελίξ» που στο πέρασμά του από το Νικαράγουα έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 40 ατόμων, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε εκατοντάδες.

ΣΟΥΒΑ.-- Ξανά επέβαλε στρατιωτικό νόμο στα νησιά Φίτζι ο πλοίαρχος Φρανκ Μπαϊνιμαράμα που έχει καταλάβει την εξουσία απ' τον περασμένο Δεκέμβρη. Μεταξύ άλλων, στόχος; Να περιοριστούν οι κινήσεις του πρωθυπουργού Λαϊσένια Καράσε που ανέτρεψε...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ενας 33χρονος Ινδονήσιος έγινε χτες το 200ό θύμα της γρίπης των πτηνών που πλήττει την Ινδονησία από το 2003.

ΡΩΜΗ.-- Οι ιταλικές υγειονομικές αρχές έκρουσαν χτες των κώδωνα του κινδύνου για έναν επικίνδυνο τροπικό ιό που μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιών και εκδηλώνεται πλέον και στην Ευρώπη. Ηδη στη βόρεια Ιταλία αναφέρθηκαν 160 κρούσματα της ασθένειας «τσικουνγκούνγια», εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ