Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Δύο σύνοδοι, η μία εκ των οποίων σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, θα διεξαχθούν την επόμενη βδομάδα στις ΗΠΑ, με στόχο να προλειάνουν το έδαφος για τη διάσκεψη του Μπαλί τον προσεχή Δεκέμβρη που θα καθορίσει την πολιτική για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μετά το πρωτόκολλο του Κιότο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική κυβέρνηση ενδέχεται να αυξήσει το χρηματικό ποσό που χρειάζεται για τον πόλεμο στο Ιράκ από τα 147 δισ. δολάρια που είχε αρχικώς ζητήσει για το οικονομικό έτος 2008 που ξεκινά την πρώτη Οκτώβρη, ανακοινώθηκε χτες από το Λευκό Οίκο.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο οι νέες εξαμερείς συνομιλίες για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα, ανακοίνωσε χτες το σινικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΡΑΓΚΟΥΝ.-- Εκατοντάδες Βιρμανοί βουδιστές μοναχοί πραγματοποίησαν χτες, για τέταρτη μέρα, αντιχουντική διαδήλωση στο Γιανγκόν (μία απ' τις μεγαλύτερες πόλεις της Μιανμάρ - πρώην Βιρμανία), καταγγέλλοντας τη στυγνή στρατιωτική κυβέρνηση με αφορμή το νέο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Χιλιάδες Λιβανέζοι μετέτρεψαν σε διαδήλωση την κηδεία του 64χρονου βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος των Χριστιανών Φαλαγγιτών, Αντουάν Γάνεμ, μέλους της φιλο-αμερικανικής κυβερνητικής πλειοψηφίας του Σινιόρα, που δολοφονήθηκε σε βομβιστική επίθεση την Τετάρτη.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο Γάλλοι και ο ένας Ιταλός, από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε σταθμό της χωροφυλακής, στην περιοχή Λαχνταρία, ανατολικά του Αλγερίου. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «αλ Κάιντα του Μάγρεμπ», την υποστήριξη της δράσης της οποίας ζήτησε με μήνυμά του στο διαδίκτυο ο νούμερο 2 της «αλ Κάιντα», Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, λίγες ώρες νωρίτερα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ