Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Είκοσι ένας ανθρακωρύχοι έχασαν τις ζωή τους και 16 εξακολουθούν να αγνοούνται, μετά από κατολίσθηση σε ανοιχτό κοίτασμα στο ιδιωτικό χρυσωρυχείο Σουάρες στην επαρχία Κάουκα, της Κολομβίας.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον έξι νεκροί και περίπου 30 τραυματίες είναι ο απολογισμός της σφοδρής έκρηξης στον κινηματογράφο «Σρινγκάρ» της πόλης Λουντιάνα (απέχει 240 χλμ.βορειοδυτικώς της ινδικής πρωτεύουσας), όπου προβαλλόταν μία ινδουιστική ταινία.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που σαρώνουν τη Γουατεμάλα, την Κόστα Ρίκα, τη Νικαράγουα και την Ονδούρα, με αποτέλεσμα 4.000 άτομα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους που κατακλύστηκαν από τα νερά.

ΛΙΜΑ.-- Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν από την πτώση λεωφορείου σε γκρεμό, κατά τη διαδρομή του προς τις Ανδεις, στο Περού.

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Επιδρομή σε σπίτια και αυτοσχέδια «στρατόπεδα» εκπαίδευσης πραγματοποίησε χτες η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας στο Νορθ Αϊλαντ και στην πόλη Κράιστσερτς, κατάσχοντας δεκάδες οπλοπυροβόλα και συλλαμβάνοντας 17 άτομα με κατηγορίες για πιθανή παράβαση του αντιτρομοκρατικού νόμου.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Στις 24 Νοέμβρη θα διεξαχθούν οι γενικές εκλογές στην Αυστραλία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, που ξαναδιεκδικεί την εξουσία υποσχόμενος μειώσεις στους φόρους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ