Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Εναν έφηβο που δίδασκε αγγλικά σε συμμαθητές του στο ανατολικό Αφγανιστάν εκτέλεσαν ένοπλοι Ταλιμπάν. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι είχαν «προειδοποιήσει» το αγόρι να σταματήσει, ενώ στο παρελθόν έχουν σκοτώσει και καθηγητές που δίδασκαν σε «μη ισλαμικά σχολεία». Από την άλλη πλευρά, ένας Αφγανός προσέφερε τους δύο γιους του, 7 και 10 χρονών, στους Ταλιμπάν για να εκπαιδευτούν ως καμικάζι και να πάρουν «εκδίκηση» για το θάνατο του αδερφού τους που σκοτώθηκε από πυρά των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής.

ΜΟΣΧΑ - ΤΙΜΠΙΛΙΣΙ.-- Η Ρωσία ολοκλήρωσε την απόσυρση των τελευταίων στρατευμάτων της από τη στρατιωτική βάση του Μπατούμι της Γεωργίας, ενώ μόνο ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις παραμένουν στις αποσχιστικές περιοχές της Αμπχαζίας και της νότιας Οσετίας.

ΣΟΦΙΑ.-- Μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας υπέγραψαν οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Βουλγαρίας και της Κίνας, Αιμιλία Μασλάροβα και Τιαν Τσενγκπίνγκ αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας της πρώτης στην Κίνα. Το Μνημόνιο μεταξύ άλλων προβλέπει την υλοποίηση κοινών δράσεων για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου της αγοράς εργασίας και της κοινωνικής ασφάλειας, της προώθησης της απασχόλησης, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και άλλα.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Ισχυροί μετασεισμοί, ακόμη και 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συνεχίζουν να συγκλονίζουν τη Χιλή ένα 24ωρο μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από τον οποίο δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 120 τραυματίστηκαν και χιλιάδες έμειναν άστεγοι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ