Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ.-- Σε απεργιακό αναβρασμό βρίσκονται οι περίπου 1.500 εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας «Ford Motor Co.» στην Αγία Πετρούπολη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους και μείωση κατά μια ώρα της νυχτερινής βάρδιας. Πρόκειται για τη δεύτερη απεργία το 2007, ενώ σημειώνεται ότι στις 7 Νοέμβρη είχαν προχωρήσει σε προειδοποιητική απεργία, μετά από 3 μήνες διαπραγματεύσεων χωρίς αποτέλεσμα.

ΛΑ ΠΑΣ.-- «Κοινωνική ανυπακοή» ενάντια στην «κεντρική κυβέρνηση», με αφορμή τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης του προέδρου Εβο Μοράλες για αύξηση των δασμών στην πώληση πετρελαίου, προκειμένου να στηριχτούν οι αδύναμα οικονομικά ομάδες και κυρίως οι άνω των 60 ετών, που δεν έχουν πόρους, κήρυξαν οι δήμαρχοι των Σάντα Κρους, Ταρίχα, Μπένι και Πάντο.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η πρώτη ομάδα 300 μηχανικών του κινεζικού στρατού θα αναχωρήσει στο τέλος της βδομάδας για το Νταρφούρ του Δυτικού Σουδάν ανακοίνωσε χτες το σινικό υπουργείο Εξωτερικών. Θα αναλάβουν το κτίσιμο γεφυρών και τη δημιουργία πηγαδιών ενόψει της αποστολής 26.000 κυανοκράνων του ΟΗΕ έως το τέλος του χρόνου.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Αισιόδοξος για μία πιθανή επίτευξη συμφωνίας ανθρωπιστικής ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC-EP) και της κυβέρνησης της Κολομβίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Γαλλία. Η κυβέρνηση της Κολομβίας, ωστόσο, έθεσε τελεσίγραφο την 31η του Δεκέμβρη για να ολοκληρωθεί ο διαμεσολαβητικός ρόλος του Τσάβες.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτού υποψηφίου Προέδρου καταβάλλουν οι πολιτικές δυνάμεις στη χώρα, αναβάλλοντας για την Παρασκευή την προγραμματισμένη για σήμερα σχετική ψηφοφορία της Βουλής. Για το ζήτημα συνομίλησαν, χτες, και ο επικεφαλής της σουνιτικής πολιτικής ομάδας Χαρίρι με τον Ρώσο Πρόεδρο στη Μόσχα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ