Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε οκταετή καταναγκαστική εργασία για απόπειρα απαγωγής παιδιών καταδικάστηκαν την Τετάρτη από δικαστήριο του Τσαντ οι έξι εργαζόμενοι της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Κιβωτός της Ζωής», ενώ η Γαλλία, στη βάση διμερούς συμφωνίας δικαστικής συνεργασίας με το Τσαντ, επιδιώκει τον επαναπατρισμό τους. Υπενθυμίζεται ότι οι έξι Γάλλοι επιμένουν στον ισχυρισμό τους πως τα 103 παιδιά που αποπειράθηκαν να μεταφέρουν στο εξωτερικό ήταν ορφανά από το Νταρφούρ, ωστόσο μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα παιδιά κατάγονταν από το Τσαντ και οι γονείς τους είναι εν ζωή.

ΜΟΓΚΟΛ.-- Κατολισθήσεις και πλημμύρες που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις άφησαν πίσω τους περισσότερους από 120 ανθρώπους νεκρούς ή αγνοούμενους στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Βομβιστική επίθεση έγινε στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη με αποτέλεσμα μία 25χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της. Αλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν. Η επίθεση αποδίδεται σε Κούρδους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους υπέγραψε το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2008, στον οποίο περιλαμβάνονται κονδύλια 70 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτηθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

ΣΙΑΤΛ.-- Εξι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά, βρέθηκαν νεκροί σε κατοικία του Σιάτλ. Ανεξιχνίαστα προς το παρόν τα κίνητρα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Μέχρι και 10.000 λίτρα πετρελαίου ντίζελ εκτιμάται ότι διέρρευσαν από ολλανδικό δεξαμενόπλοιο σε κανάλι κοντά στο Βέσελ, στο Ρήνο ποταμό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.-- Ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων από την κατάρρευση τη Δευτέρα δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου έχει ανέλθει σε 23 νεκρούς, ανακοίνωσαν χτες πηγές ασφαλείας.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 12.000 οι ύποπτοι, μεταξύ αυτών και Ελληνες, περιλαμβάνονται στη λίστα της Ιντερπόλ και των γερμανικών αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμετοχής τους στο μεγαλύτερο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στην Ευρώπη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ