Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Η ισπανική κυβέρνηση ψήφισε χτες διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών στις 9 Μάρτη, ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Συναντήθηκε χθες ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχαν Σινγκχ με τον Κινέζο ομόλογό του, κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο στη διάρκεια της οποίας οι δύο χώρες, που αποτελούν και τις δύο ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, «θα επιχειρήσουν να ξεπεράσουν μεθοριακές διαφορές και να οικοδομήσουν μία νέα περίοδο σχέσεων».

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Με οκτώ τραυματίες και μία βομβιστική επίθεση, εναντίον λεωφορείου, σε πολυσύχναστη περιοχή του Κατμαντού ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος στο Νεπάλ, για την εκλογική αναμέτρηση του Απρίλη, από την οποία θα προκύψει συντακτική συνέλευση, για την κατάργηση της μοναρχίας.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Ορκίστηκε χθες ο Αλβαρο Κολόμ Πρόεδρος της Γουατεμάλας ενώπιον αντιπροσωπειών 70 χωρών και 15 ηγετών. Πάντως, ο Κολόμ, σύμφωνα με το ΑΡ, απέρριψε προς το παρόν την πρόταση του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για συμφωνία παροχής «φτηνού πετρελαίου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ