Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο πολωνός υπουργός Αμυνας, Μπογκντάν Κλιχ, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη στην οποία αναμένεται να παζαρέψει ανταλλάγματα για την εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ αλλά και την αποχώρηση των πολωνικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Ο Κλιχ ήδη συναντήθηκε με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπεριλαμβανομένου του υφυπουργό Εξωτερικών Τζον Νεγκροπόντε και του Αμερικανού ομολόγου του, Ρόμπερτ Γκέιτς.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεργαστεί στενά με ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προκειμένου να προχωρήσει το Κοσσυφοπέδιο «έτοιμο και ενωμένο για την ανεξαρτησία» έδωσε ο νέος πρωθυπουργός των Κοσσοβάρων Αλβανών (πρώην ηγέτης του ΟΥΤΣΕΚΑ) Χασίμ Θάτσι σε δημοσιογράφο εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- «Ασφαλή» για βρώση έκρινε χτες η Ομοσπονδιακή Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ το κρέας και το γάλα κλωνοποιημένων ζώων. Σε παρόμοια απόφαση προσανατολίζονται σύντομα και οι αρμόδιες αρχές της ΕΕ, μολονότι οι πιθανοί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία δεν έχουν πλήρως ελεγχθεί καθώς έχουν περάσει περίπου 11 χρόνια απ' την ανακάλυψη και χρήση της τεχνολογίας της κλωνοποίησης σε ανώτερα θηλαστικά...

ΒΟΜΒΑΗ.-- Επιβεβαίωσε χτες η κυβέρνηση της Ινδίας την παρουσία του θανατηφόρου ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, σε περίπου 20.000 πουλερικά που βρέθηκαν νεκρά την περασμένη βδομάδα σε αγρόκτημα του χωριού Μαργκράμ του κρατιδίου της Δυτικής Βεγγάλης.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- «Εκκληση» να μην πραγματοποιηθούν μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις για τις εκλογές της 18ης Φλεβάρη, καθώς δε θα είναι δυνατή η εξασφάλιση της απαραίτητης «ασφάλειας» και ενδέχεται να έχουμε νέα φαινόμενα ανάλογα της δολοφονίας της ηγέτιδος του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Πορτοκαλί Κινήματος της αντιπολίτευσης, Κένεθ Μαρέντε, εκλέχτηκε τελικώς χτες πρόεδρος του κενυατικού Κοινοβουλίου στη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε μετά από τις θυελλώδεις γενικές εκλογές της 27ης Δεκεμβρίου. Ο 52χρονος Μαρέντε πήρε 105 ψήφους έναντι 101 που πήρε ο συνυποψήφιός του (προεδρικού κόμματος) Φράνσις Ολε Κατάρο.

ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-- Στην πολιτεία του Μίσιγκαν διαδραματίστηκε χτες ο νέος γύρος των προκριματικών εκλογών για τους υποψήφιους των Ρεπουμπλικανών. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το Ντιτρόιτ και η κατάσταση της δοκιμαζόμενης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ