Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η συμπεριφορά της Ρωσίας απέναντι στο Βρετανικό Συμβούλιο είναι «αξιοκατάκριτη και δεν αρμόζει σε μία μεγάλη χώρα», ενώ εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τη συμμόρφωση της Μόσχας προς το διεθνές δίκαιο, δήλωσε χτες ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή τα μέτρα των ρωσικών αρχών κατά του Βρετανικού Συμβουλίου στην Αγία Πετρούπολη και το Εκατερίνμπουργκ.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κίτρινο πυρετό στη Βραζιλία, αριθμός που μέχρι τώρα είναι μεγαλύτερος από το άθροισμα των θανατηφόρων κρουσμάτων των ετών 2006 και 2007.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Το θάνατο 16 εργατών και τον τραυματισμό 30 άλλων προκάλεσε χτες η κατάρρευση νεοανεγειρόμενης πολυκατοικίας στη βορειοδυτική πόλη του Μαρόκου, Κενίτρα. Ο Μαροκινός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας για τις αιτίες του εργατικού δυστυχήματος.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια προχτεσινών συγκρούσεων ανάμεσα στους δεκάδες υποστηριχτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε δύο χωριά βορείως της πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Για πρώτη φορά μετά από ένα τρίμηνο, ηγετικά στελέχη της λιβανέζικης (φιλοδυτικής) κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της (φιλοσυριακής) αντιπολιτευόμενης μειοψηφίας συναντήθηκαν από κοινού με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα και τον πρώην πρόεδρο του Λιβάνου Αμίν Τζεμαγέλ.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Εντείνεται ο εμφύλιος στη Σρι Λάνκα μετά τη διακοπή της εύθραυστης εκεχειρίας, με την πολεμική αεροπορία του καθεστώτος να βομβαρδίζει θέσεις των «Τίγρεων των Ταμίλ» στα βόρεια της χώρας.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Το θάνατο ενός κοριτσιού εννέα ετών ερευνά η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, καθώς το παιδί βρέθηκε κρεμασμένο στο πλαίσιο παραθύρου όπου διέμενε με την οικογένειά του. Αρχικά εικάζεται ότι πρόκειται για αυτοκτονία, ωστόσο ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, καθώς δε βρέθηκε κάποιο σημείωμα, όπως συνηθίζουν οι αυτόχειρες. Στο Χονγκ Κονγκ συμβαίνουν συχνά αυτοκτονίες εφήβων και παιδιών που αποδίδονται στη πίεση για επιτυχία στο εκπαιδευτικό σύστημα ή την επαγγελματική σταδιοδρομία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ