Τρίτη 29 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.--

H εκλογική επιτροπή της Ρωσίας απέρριψε ομόφωνα την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Μιχαήλ Κασιάνοφ, για τις προεδρικές εκλογές της 2ας Μαρτίου, με την αιτιολογία ότι είναι άκυρες περισσότερες από 80.000 υπογραφές από τα δύο εκατομμύρια που συγκέντρωσε σε όλη τη χώρα. Στη συνέχεια, ο Κασιάνοφ ζήτησε το μποϊκοτάρισμα των εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τις «φάρσα».

ΛΑ ΠΑΣ.-- Η κυβέρνηση της Βολιβίας επιμένει ότι μόνο ο διάλογος μπορεί να επιλύσει τις διαφορές όσον αφορά στο ζήτημα της αυτονομίας των περιοχών και στο νέο Σύνταγμα απαντώντας στους δημάρχους που επιμένουν σε βίαιες λύσεις για την αυτονομία και μη αποδεχόμενοι τη νομιμότητα του Νέου Συντάγματος που ψηφίστηκε στις 14 Δεκέμβρη από τη Συντακτική Συνέλευση.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- 411 Μεξικανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2007, στη «στρατιωτικοποιημένη» ζώνη των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεξικανικού ΥΠΕΞ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αμερικανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος έχει χάσει ισχύ και μπορεί να πέσει στη Γη κάποια στιγμή το Φλεβάρη ή το Μάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ