Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 12 άνθρωποι - «ένοπλοι ισλαμιστές» κατά τις πακιστανικές αρχές - είναι ο απολογισμός πυραυλικής επίθεσης του στρατού στα βορειοδυτικά του Πακιστάν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χτες, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο χωριό Κουσαλί Τορικέλ, στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της πληγείσας περιοχής, ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το στρατό, χτύπησε ένα σπίτι, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, που οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέρουν ότι ήταν άμαχοι.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στην πόλη Θένια της Αλγερίας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, λόγω της σοβαρής κατάστασης των τραυματιών.

ΑΛΤΑΓΚΑΣΙΑ.-- Από τη Δευτέρα βρίσκεται σε εξέλιξη στη μικρή πόλη της Βενεζουέλας νότια του Καράκας, η ομηρία 34 ανθρώπων, ανάμεσα τους και ένα βρέφος, παιδιά και μια έγκυος, μέσα σε τοπική τράπεζα από νεαρούς ένοπλους ληστές. Οι ληστές δεν κατάφεραν να διαφύγουν και γι' αυτό κρατάνε ομήρους. Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να διαπραγματευτούν για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

ΚΙΓΚΑΛΙ.-- Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της γενοκτονίας του 1994 στο Κιγκάλι της Ρουάντας επισκέφθηκε χτες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

ΚΑΪΡΟ.-- Ελεύθερη αφέθηκε χτες η 44χρονη δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου «Αλ Τζαζίρα» στο Κάιρο μετά από 15ώρη κράτηση και ανάκριση επειδή δε διέθετε την επίσημη άδεια των αρχών για την πραγματοποίηση ντοκιμαντέρ σε φτωχογειτονιά του Καϊρου.

ΚΑΤΩ ΣΑΞΟΝΙΑ.-- Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας της Γερμανίας την Κυριακή εκλέχθηκε και η Κρίστελ Βέγκνερ, μέλος του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP), η οποία συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος «Η Αριστερά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ