Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Σταθερά οξυμένα παραμένουν τα πνεύματα στο Λίβανο μετά την εμφάνιση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Cole» και ενός βοηθητικού πολεμικού πλοίου στα ανοιχτά της χώρας. Η Ουάσιγκτον επιμένει ότι πρόκειται για «αποστολή ρουτίνας στο πλαίσιο της διατήρησης της περιφερειακής σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο». Η σιιτική «Χεζμπολάχ» έκανε λόγο για απειλή κατά της λιβανικής εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας, τονίζοντας ότι οι εκφοβισμοί «δε θα οδηγήσουν την οργάνωση σε υποχώρηση».

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Πάνω από 70 νεκρούς προκάλεσαν οι συγκρούσεις του τελευταίου 48ωρου ανάμεσα σε πρώην αντάρτες του Σουδανικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος και ενόπλους απ' τη φυλετική κοινότητα Μισερίγαα στην πετρελαιοφόρα περιοχή Αμπγέι.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Ουγγρικό δικαστήριο αποφάσισε χτες την αναστολή της άδειας κατασκευής νέας βάσης ραντάρ του ΝΑΤΟ στα νότια της χώρας, στο Λόφο Τούμπες, σημειώνοντας ότι η έναρξη της κατασκευής της βάσης θα πρέπει να καθυστερήσει μέχρι να διευθετηθούν οι εφέσεις που έχουν καταθέσει κοινωνικές οργανώσεις.

ΜΟΣΧΑ - ΚΙΕΒΟ.-- Ο ρωσικός όμιλος «Gazprom» μείωσε χτες κατά 25% τις παροχές σε φυσικό αέριο προς την Ουκρανία εξαιτίας των χρεών της τελευταίας, ωστόσο δεσμεύτηκε πως δε θα επηρεαστούν οι παραδόσεις της προς την Ευρώπη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ