Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Με παραίτηση από την αρχηγεία του στρατού αλλά και από προεδρικός υποψήφιος απείλησε ο επικεφαλής του λιβανικού στρατεύματος, στρατηγός Μισέλ Σουλεϊμάν, κατηγορώντας κυβέρνηση και αντιπολίτευση για «στείρα πόλωση» που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, εδώ και μήνες, ως προς την εκλογή Προέδρου. Ο Σουλεϊμάν, θεωρητικώς, είναι «συναινετικός» υποψήφιος, στη βάση της διαμεσολαβητικής πρότασης του αραβικού συνδέσμου, που συμπληρώνεται από την αναγκαιότητα σύστασης κυβέρνησης εθνικής ενότητας και αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ο στρατηγός έδωσε διορία επίτευξης συμφωνίας μέχρι το καλοκαίρι.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Δεν τίθεται θέμα πολεμικής σύρραξης με τη Συρία διαβεβαίωναν χτες Ισραηλινοί αξιωματούχοι, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που μιλούσαν για «ένταση στα σύνορα των δύο χωρών».

ΡΑΜΑΛΑ.-- Σε αδιέξοδο κατέληξε άλλη μια συνάντηση του Παλαιστινίου πρωθυπουργού Σαλάμ Φαγιάντ με τα συνδικάτα των δημόσιων υπαλλήλων, που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις. Ο Φαγιάντ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και προειδοποίησε ότι θα αρχίσει να κόβει τα μεροκάματα των ημερών απεργίας που μέχρι στιγμής καταβάλλονται.

ΚΑΣΜΙΡ.-- Τη σύλληψη του Τζουνάιντ - Ουλ - Ισλάμ, τρίτου στην ιεραρχία των ανταρτών των Χίζμπουλ Μουτζαχεντίν, που μάχονται στο Κασμίρ, ισχυρίζεται η ινδική αστυνομία. Σύμφωνα με τις αρχές, η σύλληψη έγινε στο ινδικό Κασμίρ και θεωρείται ως επιτυχία έναντι των ανταρτών, που αποδυναμώνονται σημαντικά.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Το πράσινο φως για την παραγωγή του εμβολίου ενάντια στον ιό της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1), έδωσε η κινεζική κυβέρνηση, σε εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, μετά και το δεύτερο γύρο κλινικών δοκιμών. Στόχος η προστασία των ανθρώπων από τον ιό και ο περιορισμός του ενδεχομένου πανδημίας.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι νομικοί, οι δικηγόροι και οι δικαστές της Ισπανίας τις δύο τελευταίες βδομάδες απαιτώντας καλύτερους μισθούς από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΡΩΜΗ.-- Οι επικεφαλής των 8 από τα 9 ιταλικά σωματεία, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες υπογράμμισαν ότι είναι διατεθειμένοι να επαναλάβουν τις συνομιλίες με την «Air France - KLM» σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από την εξαγορά της «Alitalia».

ΠΑΡΙΣΙ.-- Αναθεωρεί προς τα κάτω το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την πρόγνωσή του σχετικά με την ανάπτυξη της οικονομίας στις ΗΠΑ και έχει συντηρητική ματιά για την ανάπτυξη σε Ινδία και Κίνα το 2008.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ