Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Περισσότερες από 200 συνδικαλιστικές οργανώσεις ανάμεσά τους και η Ενωση Αγροτών Καρδενίστα, με 1,5 εκατομμύριο μέλη, στηρίζουν μέχρι στιγμής την πρόταση της Εθνικής Ενωσης Εργαζομένων του Μεξικού για προσφυγή σε δημοψήφισμα όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση ή όχι της κρατικής πετρελαϊκής βιομηχανίας.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Δεν πρόκειται να λάβει δημόσια χρηματοδότηση για την προεκλογική του εκστρατεία δήλωσε ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, απόφαση που του επιτρέπει να συγκεντρώσει ιδιωτικά, ένα απεριόριστο ποσό χρημάτων, δηλαδή απευθείας από το κεφάλαιο... Είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος για την προεδρία λαμβάνει μία τέτοια απόφαση από το 1976, οπότε και τέθηκε σε ισχύ η σχετική πρόβλεψη για χρηματοδότηση.

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-- Για τα εγκλήματα που συντελούνται στην Κολομβία ευθύνεται ο πρόεδρος Αλβαρο Ουρίμπε δήλωσε ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει εκστρατεία τρομοκρατίας ενάντια του λαού, με στόχο την κατάπνιξη του ένοπλου αντάρτικου κινήματος και των FARC.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας, στο πρωθυπουργικό γραφείο της Ταϊλάνδης, προκειμένου να απωθηθούν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τέταρτη βδομάδα, ενώ δημιουργούνται φόβοι για πραξικόπημα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στα βενζινάδικα της Κίνας, μετά τη διαρροή της πληροφορίας για επικείμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, με αποτέλεσμα να παρέμβει και η αστυνομία, προς αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των οδηγών.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Το θάνατο 26 ανταρτών των Τίγρεων των Ταμίλ ανακοίνωσε χτες ο κυβερνητικός στρατός στη Σρι Λάνκα, σε μάχες που διενεργήθηκαν στην Τζάφνα, τη Μανάρ και τη Βαβουνίγια. Η πληροφορία ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τις τάξεις των ανταρτών.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ελεύθεροι αφέθηκαν χτες 1.157 συλληφθέντες, όπως ανακοινώθηκε από κινεζικά ΜΜΕ, που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή τους στις εξεγέρσεις στη Λάσα, στο Θιβέτ, το Μάρτη.

ΧΑΡΑΡΕ.-- «Κύμα βαρβαρότητας» κατά στελεχών και υποστηριχτών της αντιπολίτευσης στη Ζιμπάμπουε κατήγγειλε χτες ο ηγέτης του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος στη χώρα, Μόργκαν Τσβανγκιράι, επιφυλασσόμενος για την τελική συμμετοχή του στον προγραμματισμένο για τις 27 του μήνα δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Παράλληλα, ο αρχηγός της ζιμπαμπουέζικης αστυνομίας ανταπέδωσε την κατηγορία, καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση σαν την «κύρια υπεύθυνη των πολιτικών βιαιοτήτων»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ