Παρασκευή 4 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Απόφαση να αυξήσει την οικονομική «βοήθεια» προς την κυβέρνηση του Πακιστάν, στο διπλάσιο, αγγίζοντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ανακοίνωσε η Βρετανία, διά του υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης Ντάγκλας Αλεξάντερ, προκειμένου «να συμβάλλει αποφασιστικότερα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που επιχειρούν στη χώρα οι ισλαμιστές αντάρτες».

ΜΑΝΙΛΑ.-- Ο δικηγόρος Ομομπόνο Αντάζα - μεταξύ των γνωστότερων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - και τέσσερις απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας συνελήφθησαν χτες στις Φιλιππίνες με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης της προέδρου Αρόγιο.

ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ.-- Επανήλθε η ηρεμία στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, Ουλάν Μπατόρ, μετά τα επεισόδια και τις βίαιες συγκρούσεις στις κινητοποιήσεις οπαδών του Δημοκρατικού Κόμματος, που υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών νοθεύτηκαν από το Λαϊκό Επαναστατικό Κόμμα Μογγολίας, το οποίο και αναδείχτηκε τελικά νικητής της αναμέτρησης.

ΜΟΣΧΑ.-- Αποδέχτηκε την παραίτηση του Ρομάν Αμπράμοβιτς, του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Τσέλσι», από τη θέση του κυβερνήτη της περιφέρειας της Τσουκότκα στη ρωσική Απω Ανατολή, ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

ΣΟΦΙΑ.-- Ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη παλαιών πυρομαχικών συγκλόνισαν νωρίς χτες το πρωί τα ανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια εκατοντάδων κτιρίων, να προκληθεί πανικός στους κατοίκους και να κλείσει για λίγο το διεθνές αεροδρόμιο της Σόφιας.

ΤΙΜΠΙΛΙΣΙ.-- Η χτεσινή έκρηξη στην πόλη Ντμενίσι της Νότιας Οσετίας είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο τοπικός αστυνομικός αξιωματούχος, ενώ οι αρχές της Ν. Οσετίας υποστήριξαν πως πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια» των μυστικών υπηρεσιών της Γεωργίας.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Η εφημερίδα «Λος Αντζελες Τάιμς» ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 17% του εργατικού δυναμικού, δηλαδή 250 εργαζόμενούς της σε όλη την εταιρεία, από τους οποίους οι 150 στο δημοσιογραφικό τμήμα, ισχυριζόμενη ότι οι αναγνώστες προτιμούν να ενημερώνονται από το διαδίκτυο. Επίσης ανακοίνωσε και τη μείωση κατά 15% του αριθμού των σελίδων της σε εβδομαδιαία βάση.

ΛΟΥΖΑΚΑ.-- Διέψευσε ο αντιπρόεδρος της Ζάμπια, Ρουπία Μπάντα, τις φήμες που κατέκλυσαν, χτες, ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, και μιλούσαν για θάνατο του Προέδρου της χώρας, Λεβί Μουαναουάσα, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Παρισιού μετά από σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη, την Κυριακή, στο Σαρμ ελ Σέικ της Αιγύπτου, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου της Αφρικανικής Ενωσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ