Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση χτες στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή Παντζβαγί, στην επαρχία Κανταχάρ, όταν άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ σε αστυνομικό σημείο ελέγχου.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Την άποψη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου απειλούνται από σαμποτάζ και ταραχές διατύπωσε χτες αξιωματούχος των κινεζικών αρχών ασφαλείας, μετά από ταραχές στην επαρχία Γκουιζού και την απομάκρυνση δύο αξιωματικών ασφαλείας. Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Γιανγκ Χουανίνγκ, μιλώντας σε στελέχη της αστυνομίας, υποστήριξε ότι «καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αντικινεζικές και εχθρικές δυνάμεις ενεργούν με κάθε τρόπο και εντείνουν τις προσπάθειες για να προκαλέσουν ταραχές και να κάνουν δολιοφθορές».

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.-- Χιλιάδες εργαζόμενοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Lufthansa» πραγματοποίησαν χτες απεργία διεκδικώντας αύξηση κατά 9,8% των μισθών τους, ενώ η διοίκηση της εταιρείας επιμένει πως προτίθεται να δώσει μια αύξηση 5,5% στους μισθούς.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το ενδεχόμενο να επανεξετάσει τις θέσεις του σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα των 16 μηνών για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, υποστήριξε ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην πόλη Φάργκο της Νότιας Ντακότα. Μια μέρα αργότερα, αναγκάστηκε να ξανακαλέσει συνέντευξη Τύπου για να δώσει διευκρινίσεις...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ