Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ήρε τους περιορισμούς για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοιχτά των ακτών και δίνει πρόσβαση στις εταιρείες για την άντληση πετρελαίου και στο Εθνικό Καταφύγιο Αγριας Ζωής στην Αλάσκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η αεροπορική εταιρία «Midwest Airlines», που ανήκει στον όμιλο «Midwest Air Group», ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 1.200 εργαζομένων ή το 40% του προσωπικού της, καθώς η αεροπορική βιομηχανία υφίσταται σοβαρές πιέσεις λόγω των υψηλών τιμών των καυσίμων.

ΧΕΡΑΤ.-- Δύο Τούρκοι εργαζόμενοι σε κατασκευαστικά έργα της πόλης Ισλάμ Κάλα, στο δυτικό Αφγανιστάν απήχθησαν χτες σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Ανάληψη ευθύνης δεν υπήρξε.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Αντάρτες των «Ταλιμπάν» στις περιοχές των φυλών στο Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι έστησαν «ισλαμικά δικαστήρια», χωρίζοντας τις περιοχές σε τέσσερις δικαστικές ζώνες, κάθε μία εκ των οποίων έχει δύο δικαστές και μία δικαστική Διεύθυνση. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, η μονιμοποίηση των μετακινούμενων «ισλαμικών δικαστηρίων» αποδεικνύει τη σταδιακή μείωση της επιρροής της κεντρικής εξουσίας στις περιοχές αυτές.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Το θάνατο «22 ανταρτών», του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) το τελευταίο πενθήμερο ανακοίνωσε χτες ο τουρκικός στρατός, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νοτιανατολική Τουρκία, χωρίς οι πληροφορίες να επιβεβαιώνονται από το ΡΚΚ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Την παραίτησή του κατέθεσε στον βασιλιά Αλβέρτο ΙΙ χτες ο Βέλγος πρωθυπουργόςΙβ Λετέρμ, καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού του άντεξε μόλις 5 μήνες, και δεν κατάφερε να προωθήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Ο βασιλιάς επιφυλάχτηκε να απαντήσει, ωστόσο ξεκίνησε συνομιλίες με τους ηγέτες πολιτικών κομμάτων.

ΓΕΝΟΒΑ.-- Σε 15 κατηγορούμενους - αστυνομικούς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δύο γιατρούς - επιβλήθηκαν ποινές που κυμαίνονται από πέντε μήνες φυλάκισης έως πέντε χρόνια κάθειρξης για τη βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Σύνοδο Κορυφής της G8 στη Γένοβα τον Ιούλιο του 2001. Απ' αυτές σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής, 500 τραυματίστηκαν, 240 συνελήφθησαν ενώ υπήρξαν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ