Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Νέες συνομιλίες ανάμεσα σε Πολωνούς και Αμερικανούς αξιωματούχους ξεκίνησαν χτες στη Βαρσοβία σχετικά με τα ανταλλάγματα που ζητά η κυβέρνηση της Πολωνίας για να εγκατασταθεί στο έδαφός της η λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Ορκίστηκε χτες ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Νεπάλ Ραμ Μπαράν Γιαντάβ, που εκλέχτηκε με 308 ψήφους υπέρ εκ των 590 της Συντακτικής Συνέλευσης, κερδίζοντας τον υποψήφιο του μαοϊκού κόμματος, που ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές, με τη χώρα να είναι αντιμέτωπη με μία νέα πολιτική κρίση, δεδομένης της απόφασης των μαοϊκών ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δε θα σχηματίσουν αυτοί την πρώτη κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Νεπάλ.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Σε 20 νέες συλλήψεις, στην Ιστανμπούλ, στο Κοτσαελί, στο Ικόνιο, στη Μερσίνα και στο Ελαζίγκ, προχώρησε χτες η τουρκική αστυνομία, στα πλαίσια των ερευνών αναφορικά με την εθνικιστική οργάνωση «Εργκένεκον». Οι νέοι συλληφθέντες καθώς και ακόμα 84 ύποπτοι κατηγορούνται για την πρόθεση να προκαλέσουν χάος στην Τουρκία και να δημιουργήσουν κλίμα ευνοϊκό για την εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Επτά ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν μετά από πλημμύρα σε κινεζικό ανθρακωρυχείο, προσθέτοντας νέα θύματα στη μακρά σειρά πολύνεκρων δυστυχημάτων στην κινεζική βιομηχανία των ορυχείων, που πολλά δρουν εντελώς ανεξέλεγκτα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ