Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πάνω από 40 ισλαμιστές «αντάρτες» σκοτώθηκαν χθες σε διαφορετικές επιχειρήσεις των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων που δρουν υπό τις εντολές των κατοχικών στρατευμάτων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στην κεντρική επαρχία Γάζνι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πακιστανός πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να σταματήσει τις «μονομερείς» δράσεις εναντίον των ενόπλων που δρουν στις περιοχές των φυλών του Πακιστάν, καθώς αυτό αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας...

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Κατηγορίες αντάλλαξαν Ινδία και Πακιστάν, κατά τη χθεσινή συνάντηση αξιωματούχων αναφορικά με την παραβίαση της εκεχειρίας στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, μετά το θάνατο ενός Ινδού στρατιώτη, κατά την προσχώρηση των Πακιστανών σε ινδικά εδάφη και την ανταλλαγή πυρών.

ΛΑ ΠΑΣ.-- «Πράσινο φως» έδωσε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή στη διαδικασία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 10ης Αυγούστου, απορρίπτοντας προσφυγή για «αναστολή λόγω νομικών κενών που υπάρχουν», με τον αντιπρόεδρο Χερόνιμο Πινιέρο να μην ψηφίζει και να «νίπτει τας χείρας του».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε διερευνητικές συνομιλίες για την πιθανότητα συγχώνευσης, ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το δυσμενές υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον, βρίσκονται η βρετανική αεροπορική εταιρεία «British Airways» και η ισπανική «Iberia».

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Στις αρχές Αυγούστου θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται στη Ν. Αφρική μεταξύ κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε και αντιπολίτευσης, με στόχο την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανακοίνωσε χτες ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος Τάμπο Μπέκι με αφορμή την προχτεσινή αναστολή των διαπραγματεύσεων.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Επτά Σερβοβόσνιοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης που φθάνουν μέχρι και τα 42 χρόνια για τη συμμετοχή τους στη λεγόμενη «σφαγή» μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα το 1995, στο πλαίσιο της πρώτης δίκης για γενοκτονία σε βοσνιακό δικαστήριο.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- -Το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου θα υπογραφεί στο Κραγκούγεβατς της Σερβίας συμφωνία για επενδύσεις στην περιοχή ανάμεσα στη σερβική κυβέρνηση και την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία FΙΑΤ, που προ μηνών εξαγόρασε το 70% της αυτοκινητοβιομηχανίας «Ζάσταβα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ