Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας από την εταιρεία «Στάρμπακς», που ήδη έχει απολύσει 12.000 εργαζόμενους. Η εταιρεία δηλώνει ότι προχωρά στις περικοπές και το κλείσιμο των 2/3 των καταστημάτων της στην Αυστραλία εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεών της.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Περίπου 200 πρώην μέλη των ενόπλων δυνάμεων κατέλαβαν κτίρια τα οποία ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις της Αϊτής, απαιτώντας την αποκατάσταση του διαλυθέντος στρατεύματος και αναδρομική καταβολή των μισθών τους για τα τελευταία 14 χρόνια.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Τα πρώτα ...διαβατήρια - περίπου πέντε μήνες μετά τη μονομερή «ανεξαρτησία» - εκδόθηκαν χτες στο Κοσσυφοπέδιο. Εχουν χρώμα βαθύ μπλε και αναγράφεται «Δημοκρατία Κοσσόβου» σε αλβανικά, σερβικά και αγγλικά...

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Τις χειρότερες ελλείψεις στα τρόφιμα εδώ και περίπου μία δεκαετία αντιμετωπίζουν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια Βορειοκορεάτες, εξαιτίας πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών που κατέστρεψαν μέρος της φετινής γεωργικής παραγωγής, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Τον τερματισμό της «ειρηνευτικής» αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ στα σύνορα Αιθιοπίας και Ερυθραίας αποφάσισε χτες ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κρίνοντας αναποτελεσματική την παρουσία της θητείας έπειτα από οκτώ χρόνια.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε χτες στην τσιμεντοβιομηχανία των γαλλικών συμφερόντων «Lafarge SA» στην πόλη Μεντγκίντια της ανατολικής Ρουμανίας. Οι δύο εργάτες συνεθλίβησαν, όταν κατά τη διάρκεια επισκευής μπετονιέρας αυτή ξεκίνησε τη λειτουργία της, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε έρευνα για το δυστύχημα.

ΣΟΦΙΑ.-- Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε χτες η κυβέρνηση της Βουλγαρίας με 150 ψήφους υπέρ, 84 κατά και μια αποχή, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να «παγώσει» τα ευρωπαϊκά κονδύλια εξαιτίας της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης των δημοσίων πόρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ