Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ατζέντα Εκδηλώσεων
Μνήμη Μαρίας Κάλλας

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας διοργανώνει απόψε στο Ηρώδειο το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο «Ατενέουμ». Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 24 χρόνων από το θάνατό της μεγάλης ντίβας, γίνεται στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Στη συναυλία θα τραγουδήσει η Ελένη Κελεσίδη, μια νέα υψίφωνος, που ξεχώρισε για την ερμηνεία της στο ρόλο της Βιολέτας, στην παραγωγή της «Τραβιάτα» το 1996, στο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου, όπου πρωτοεμφανίστηκε. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει το ρόλο της Μιμής στην Μποέμ του Πουτσίνι, την Τζίλντα από το Ριγκολέτο του Βέρντι, Δυσδαιμόνα από τον Οθέλλο, Τατιάνα από τον Ευγένιο Ονέγκιν του Τσαϊκόφσκι κ.ά. Θα παρουσιαστούν, επίσης, άριες από όπερες Ρώσων και Ιταλών συνθετών με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Οπερας και Μπαλέτου του Εθνικού Θεάτρου Βελιγραδίου. Διευθύνει ο δημοφιλής Γιουγκοσλάβος μαέστρος Ντέγιαν Σάβιτς, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την ΚΟΑ, την ΚΟΘ, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και έχει δώσει παραστάσεις με τον «Κουρέα της Σεβίλλης» και τη «Νυχτερίδα» στη Λυρική Σκηνή.

Στα είκοσι τέσσερα χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας στη διοργάνωση αυτή έχουν πάρει μέρος καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης (Σούρα Τσερκάσκι, Βικτόρια ντε λος Ανχελες, Κρίστα Λούντιβχ, Τόμας Βάσαρι, Χαλίνα Τσέρνι - Στεφάνσκα κ.ά.). Παράλληλα έχουν προωθηθεί νέοι καλλιτέχνες που συνήθως έχουν τιμηθεί με τα πρώτα βραβεία του διεθνούς Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ