Κυριακή 10 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (10/2)
  • Η Σαβίνα Γιαννάτου
    Η Σαβίνα Γιαννάτου
    Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει (8.30 μ.μ.) το Κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα του Γ. Μπραμς και την Εκτη Συμφωνία (Παθητική) του Τσαϊκόφσκι, στο Μέγαρο Μουσικής, με μαέστρο τον Λουκά Καρυτινό και σολίστ τον B. Ringeissen (πιάνο). Στην αίθουσα Μητρόπουλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, παρουσιάζονται έργα Χάιντν, Ντβόρζακ, Μπάρτοκ και Μπραμς από τους Λ. Καβάκο, P. Nagy, J. Vogler, Ch. Neidich, M. Contzen.
  • Στο «Αλεκτον» (12.30 μ.μ.) ο Κώστας Θεοδωράκος θα δώσει ρεσιτάλ κρουστών με τίτλο «Σε χρώμα: Μαύρο, Γκρι, Ασπρο, Κόκκινο». Είσοδος ελεύθερη.
  • Για τα 80χρονα της μικρασιατικής καταστροφής, ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει (11.30 π.μ.) στο δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» ομιλίες των Αλκη Ρήγου, Γιάννη Κουβά με θέμα: «Η συμβολή του προσφυγικού δυναμικού στην ελληνική κοινωνία μετά το 1922».
Δευτέρα (11/2)
  • Το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, α` όροφος) θα πραγματοποιήσει (7.30 μ.μ.) εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Πού πάει η σύγχρονη ελληνική δραματουργία; Κατακτήσεις, προβλήματα, αγωνίες και ελπίδες για το αύριο του ελληνικού θεάτρου». Συμμετέχουν: Αννα Συνοδινού, Ασημάκης Γιαλαμάς, Παύλος Μάτεσις, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριστούλα Ελληνούδη (κριτικός Θεάτρου). Αποσπάσματα ελληνικών θεατρικών έργων θα αποδώσουν οι ηθοποιοί: Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Ιωάννα Μακρή, Θανάσης Παπαγεωργίου. (ελεύθερη είσοδος).
  • Το τρίο σκoτικής και κέλτικης μουσικής «Shine» συμπράττει με την Σαβίνα Γιαννάτου, στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή, 010.3255359).
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις λόγου - μουσικής της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» στο Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα), με το «Ονειρο στο κύμα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και πρωτότυπη μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή.
  • Ο Π. Θαλασσινός και οι Δ. Ολυμπίου, Κ. Παπαδοπούλου, Ειρ. Χαρίδου
    Ο Π. Θαλασσινός και οι Δ. Ολυμπίου, Κ. Παπαδοπούλου, Ειρ. Χαρίδου
    Αφιερωμένη στους Μ. Χατζιδάκι και Β. Τσιτσάνη είναι η συναυλία, που δίνουν «Τα Ετερώνυμα που έλκονται» (10.30 μ.μ.), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 010.7777427).
Τρίτη (12/2)
  • Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (7 μ.μ.) ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών θα τιμήσει τη μνήμη του Δημήτρη Ψαθά. θα μιλήσουν οι Γιάννης Καψής, Ελένη Μπίστικα. Θα διαβάσουν οι Αννα Καλουτά, Ελένη Ανουσάκη, Μέλπω Ζαρόκωστα, Θάνος Καληώρας.
  • Στις 7 μ.μ., στην έκτακτη συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος θα μιλήσει με θέμα: «Θεσμοί ολέθρου της ζωής του ανθρώπου».
  • Συνεχίζεται στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτωρίας), έκθεση ζωγραφικής της Ελλης Μιχαλακέα. Πρόκειται για έργα ζωγραφισμένα με λάδια, σε μουσαμά. Τοπία εκ του φυσικού, που αποτελούν «περιήγηση» σε παραλίες, αγροτικά τοπία, λιμάνια.
Τετάρτη (13/2)
  • «Η ζωγραφική της γενιάς του '70 - Α` ανάγνωση» εγκαινιάζεται (7 μ.μ.) στο Μουσείο Φρυσίρα (Μονής Αστερίου 7). Παρουσιάζονται έργα των: Μπότσογλου, Ψυχοπαίδη, Βαλαβανίδη, Θεοφυλακτόπουλου, Γκολφίνου κ.ά.
Πέμπτη (14/2)
  • Ο Παντελής Θαλασσινός εμφανίζεται στο «Μυροβόλο» (Φιλελλήνων 15, Σύνταγμα, 010.3231315), με τραγούδια του «Αγιου Ερωτα» και άλλα αγαπημένα κομμάτια. Μαζί του στο τραγούδι, οι Δέσποινα Ολυμπίου, Ειρήνη Χαρίδου και Κατερίνα Παπαδοπούλου. Πέμπτη - Σάββατο (11 μ.μ.) και Κυριακή (3.30 μ.μ.).
  • Εργο της Ελλης Μιχαλακέα
    Εργο της Ελλης Μιχαλακέα
    Στο «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Πετράλωνα, 010.3421212) εμφανίζονται οι Τάκης και Αννα Μπουρμά (μέχρι 23/3).
  • «Καψιμί» τιτλοφορείται η μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά, (9.30 μ.μ.) στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή, 010.3255359). Μέχρι 24/2.
  • Ηχοι Δύσης και Ανατολής από τον Μάκη Αμπλιανίτη, στη «Σκιά του Φεγγαριού» (Ασκληπιού 91).
Παρασκευή (15/2)
  • Πρεμιέρα της όπερας «Αντρέα Σενιέ» (7 μ.μ.), στη Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59, τηλ. 010.3611516), σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, σκηνοθεσία - σκηνικά Νίκου Πετρόπουλου, με ερμηνευτές τους: Βαγγέλη Χατζησίμο, Γιάννη Γιαννίση, Ιουλία Τρούσσα, Μαρίνα Φιδέλη, Διονύση Τρούσσα, Λάζαρο Τσελεπίδη, Αλέκα Δρακοπούλου κ.ά.
Σάββατο (16/2)
  • Ο Βασίλης Καζούλλης τραγουδά «Στον Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης). Εναρξη: 11 μ.μ.
  • Το συγκρότημα «Εν κατακλείδι» παρουσιάζει ελληνικά και ξένα ροκ κομμάτια, στο «Fa Do» (Αγ. Γεωργίου 43, Χαλάνδρι).

Ο Δημήτρης Ψαθάς
Ο Δημήτρης Ψαθάς


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ