Κυριακή 27 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ετος Γιώργου Σεφέρη

Αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του, είναι η φιλολογική και μουσική βραδιά, που διοργανώνουν η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και το Βρετανικό Συμβούλιο, την Παρασκευή (8μμ), στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Σουηδίας 61), με ελεύθερη είσοδο. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί η «Ερημη Χώρα» του Τ. Σ. Ελιοτ. Αποσπάσματα από το πρωτότυπο και τη μετάφραση του Γ. Σεφέρη θα διαβάσουν οι καθηγητές Εντμουντ Κήλυ και Γιώργος Γιατρομανωλάκης. Στο δεύτερο μέρος, με τίτλο «Σεφέρης και Μπαχ» θα γίνει αναφορά στην παρουσία του Μπαχ στο έργο του Σεφέρη. Θα γίνει σύντομη εισαγωγή από τον διευθυντή ορχήστρας και συνθέτη Νίκο Χριστοδούλου, ενώ το σύνολο «Sinfonia» θα ερμηνεύσει τα έργα του Μπαχ: «Πρελούδιο σε σι ελάσσονα», «Σονάτα Νο 2 σε ρε μείζονα», «Σονάτα σε σολ ελάσσονα» και «Σονάτα σε φα μείζονα».

Ατζέντα Εκδηλώσεων
Eικαστικοί ... χαρταετοί

Εργο του Ν. Στεφάνου
Εργο του Ν. Στεφάνου
Και πάλι η τέχνη στον ουρανό με τους «Χαρταετούς» του «Αστρολάβου». Από τις 2 του Μάρτη και για 15 μέρες η αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11), θα γεμίσει με τις πολύχρωμες και πολύμορφες προτάσεις των συνεργατών της και θα γιορτάσει με το αθηναϊκό κοινό το Σαρακοστιανό έθιμο... με τέχνη. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Κατερίνα Βαβλίτου, Κάτια Βαρβάκη, Γιώργος Γκολφίνος, Ειρήνη Γκόνου, Αχιλλέας Δρούγκας, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Κώστας Λαμπρόπουλος, Μάγδα Λεβεντάκου, Μαρία Μαρουδή, Γιάννης Μετζικώφ, Κατερίνα Μουράτη, Δημήτρης Μυταράς, Ιόλη Ξιφαρά, Θόδωρος Πανταλέων, Μίλτος Παντελιάς, Λάκης Πατρασκίδης, Στάθης, Νίκος Στεφάνου, Κασσιανή Τσακιρίδη, Αλέκος Φασιανός και Μανώλης Χάρος. Με χαρταετούς - σιδεροκατασκευές και κοσμήματα συμμετέχει η Μελίτα Βερναρδάκη. Αυτή τη φορά οι καλλιτέχνες δούλεψαν το θέμα ελεύθερα, είτε ζωγραφίζοντας κυρίως έργα με θέμα το χαρταετό, είτε δημιουργώντας τους δικούς τους χαρταετούς.

Τη βραδιά των εγκαινίων και το πρωί της Καθαρής Δευτέρας θα μοιράζονται χαρταετοί, ενώ το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας θα γίνει χάπενινγκ με πέταγμα χαρταετών στο Λυκαβηττό με την παρουσία καλλιτεχνών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ