Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΠΡΙΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ

(Κυνηγητό για τα φιλέτα)

ΕΙΝΑΙ στα αλήθεια αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για τις παλιές και νέες προτάσεις επιχειρηματικών ομίλων, που αφορούν την Ηλεία και τη Μεσσηνία και τις οποίες στηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ μπορεί να διατρέχουν, άπιαστες ακόμη, τα αποκαΐδια να καπνίζουν, ο άφατος πόνος ν' ακούγεται στα χωριά, όμως οι επιχειρηματίες στο «έργο» τους, με «παραστάτες» βοηθούς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, λέει ο παροιμιακός λόγος.

ΚΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ που έκαναν, διάνα. Είναι η δυτική πλευρά της Πελοποννήσου, όπου υπήρχαν πριν περιοχές άφθαστου κάλλους, όπως αυτή του Καϊάφα στην Ηλεία και που τίποτε δεν εμποδίζει να υλοποιηθούν τα σχέδια με τη βοήθεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πιο γρήγορα.

ΑΛΛΑ το ρεπορτάζ του «Ρ» γίνεται πιο αποκαλυπτικό όταν φέρνει στο φως ότι δυο μόλις 24ωρα πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές στην Ηλεία και ειδικότερα τη Ζαχάρω (όπου υπάρχει και η λίμνη Καϊάφα), υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ομίλου «World Trade Center Group» μαζί και επενδυτές Αμερικάνοι επισκέφθηκαν την περιοχή. Η πρόσκληση για τη βίζιτα έγινε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηλείας. Αυτή η επίσκεψη έγινε για να έχουν μια επιτόπια γνώση του φιλέτου.

ΕΙΝΑΙ πολλά τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν στον Καϊάφα. Από αρκετά χρόνια το «φιλέτο» Καϊάφα «μύριζε» πολύ και τραβούσε επενδυτές, που ζητούσαν να βάλουν στο χέρι τα πάντα.

ΣΤΟ σχεδιασμό προβλέπονται δυο πολυτελή ξενοδοχεία, κωπηλατικό κέντρο θαλασσοθεραπείας, γήπεδο ή γήπεδα, ανάπτυξη τουριστικών κατοικιών, συνολικού μεγέθους 110.000 τετραγωνικών κ.λ.π.

ΝΑ θυμίσουμε πως το 2003 ο Δ. Παπαγεωργόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είχε παρουσιάσει μελέτη και σχέδιο ανάπτυξης και χωροθέτηση σε έκταση 5.460 τ.μ. στου Καϊάφα.

ΤΡΙΑΝΤΑ όμιλοι έδειξαν ενδιαφέρον για την επένδυση. Λίγο αργότερα και η ΝΔ σχεδίασε με διευρυμένο πλαίσιο τα έργα του Καϊάφα.

ΕΤΟΙΜΟΙ όλοι για να εξορμήσουν πάνω στα «φιλέτα» και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε αγώνα δρόμου ποιος θα παρουσιάσει την πληρέστερη μελέτη.

ΟΛΑ αυτά με τους καπνούς να σκεπάζουν ακόμα τις κορυφές των βουνών. Οι ένοχοι και φορτωμένοι κι οι δυο τους με ευθύνες, προσπαθούν για να ξεφύγουν από του απλού πολίτη την αγανάκτηση. Του απλού ανθρώπου το αμείλικτο κατηγορητήριο.

Η μυρωδιά της καμένης γης φτάνει πέραν της Πελοποννήσου. Ο ξωμάχος στάθηκε όρθιος, στέρεος μέσα στο σπιτικό του, στο χωριό του και πολέμησε μαζί με τη φαμελιά του για να σώσει το σπιτικό του, που καταβρόχθιζαν οι τρομερές φλόγες. Μαζί του την ίδια ώρα κι άλλοι στην ίδια στάση και στην ίδια απόφαση.

Η δόνηση ήταν σεισμική στην ύπαιθρο... Τα μάτια είδαν, τ' αυτιά άκουσαν όλα που γύρω τους έγιναν. Και μέσα στο είναι τους, ένα γερό ταρακούνημα που φέρνει σε μια πράξη ευθύνης και τιμής. Τώρα το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εκεί, προχωρά μπροστά στην κάλπη.


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ