Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004

ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ... ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Για ποιους λόγους οι εργαζόμενοι πρέπει να καταψηφίσουν το δικομματισμό και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ;

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ απαντά στο σήμερα και στο αύριο των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα.

Το ΚΚΕ δεν έλειψε από κανέναν αγώνα για Δουλιά, Παιδεία και Υγεία, για καλύτερο εισόδημα, για κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, για την ισοτιμία των δυο φύλων και τα προβλήματα της νεολαίας. Ηταν μπροστά στον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ, κατά του πολέμου και του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και το ευρώ, για το Σύμφωνο Σταθερότητας, όταν τα άλλα κόμματα την έκρυβαν.

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ στις σειρήνες του δήθεν εκσυγχρονισμού και της δήθεν ανανέωσης, μετά την αντεπανάσταση, δεν αποδέχτηκε το τέλος της ιστορίας και των ιδεολογιών, αλλά και τις εκτιμήσεις περί κοσμογονικών αλλαγών που έκανε η ηγεσία του ΣΥΝ, τέτοιες βεβαίως ήταν για το κεφάλαιο, αντέκρουσε το όργιο της συκοφάντησης και του μηδενισμού των κατακτήσεων του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε.

Στάθηκε όρθιο, για να μείνει όρθια και η ελπίδα, για να φουντώσει και πάλι η φλόγα της αγωνιστικής ανάτασης του λαού, για να αναπτυχθεί η λαϊκή πρωτοβουλία και χειραφέτηση.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ, η φτώχεια και η λιτότητα, σε μια αιτία οφείλονται: Στο ότι τα μέσα παραγωγής του πλούτου τα κατέχουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου. Αυτές οι δυνάμεις, μέσω των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, νέμονται όλους τους καρπούς. Με τη συμμετοχή στις επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Οσο η πολιτική και οικονομική εξουσία βρίσκεται στα χέρια αυτών των δυνάμεων, όσο το λαϊκό κίνημα δεν αλλάζει το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, τόσο τα προβλήματα θα διογκώνονται, θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Ο πλούτος, που με τα χέρια και το πνεύμα τους παράγουν οι εργαζόμενοι, είναι αρκετός για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, για σταθερή εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση, καθαρό περιβάλλον, δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, πολιτιστική αναγέννηση και λαϊκό αθλητισμό.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων με τον αγώνα, που θα οδηγήσει στο πέρασμα της εξουσίας στα χέρια του λαού, στη λαϊκή εξουσία που θα οργανώσει τη λαϊκή οικονομία. Δουλεύει σταθερά για την οικοδόμηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους ΕΒΕ, τη νεολαία και τις γυναίκες.

Το ΚΚΕ νοιάζεται για την κοινωνική και πολιτική ενότητα που έχει ανάγκη ο τόπος, για το χτίσιμο του λαϊκού μετώπου, που θα αναδειχτεί στο μεγάλο αντίβαρο.

Αυτή η συμμαχία θα εμπνεύσει μεγάλους αγώνες, θα καλλιεργήσει το έδαφος της λαϊκής αυτενέργειας και πρωτοβουλίας. Θα αποτρέπει τα χειρότερα, θα αποσπά κατακτήσεις, ενώ θα βάζει πλώρη για το βασικό σκοπό, που είναι η κατάκτηση της εξουσίας. Οι εκλογές της 7ης του Μάρτη μπορούν να συμβάλουν, ώστε να γίνει ένα βήμα μπροστά, να ανοίξει ένα παράθυρο αισιόδοξης προοπτικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ