Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΡΥΜΟΥΛΚΑ: Με 48 ωρη απεργία 23 και 24 Μάρτη απαντούν οι ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στα ρυμουλκά και στα ναυαγοσωστικά σκάφη, στην αυθαίρετη απόφαση του ΝΑΤ να τους εξαιρέσει από το νόμο 3075/2003 ο οποίος αφορά την αναπροσαρμογή των συντάξεων των ναυτεργατών στο 65% του βασικού μισθού από 1η Γενάρη 2004 αλλά και ενσωμάτωση στο ποσό αυτό του επιδόματος των κυριακάτικων αργιών όπως αυτό καθορίζεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του κάθε κλάδου.

Την απεργία κήρυξε η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών ύστερα από την απόφαση της γενικής συνέλευσης του κλάδου και ήδη έχει στείλει το σχετικό εξώδικο προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, το ΝΑΤ και τις εφοπλιστικές Ενώσεις.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου: «Το ΝΑΤ με παράνομη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έδωσε την αύξηση του 65% από την 1.1.2004 μόνο στους συνταξιούχους των Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών. Το ΥΕΝ το οποίο γνωρίζει το πρόβλημα αδρανεί εσκεμμένα και δεν αναγκάζει το ΝΑΤ να πληρώσει τις αυξήσεις των συντάξεων». Το σωματείο προειδοποιεί ότι ο αγώνας του κλάδου θα είναι δυναμικός και δε θα υποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους.

  • ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: Με τρίωρες συνεχόμενες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, σήμερα Πέμπτη 18 Μάρτη (12 έως 3μμ, από 4μμ έως 7 μμ και από 7μμ έως 9 μμ), απαντά η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας στην απόφαση του τηλεοπτικού σταθμού STAR CHANNEL να απολύσει δύο τεχνικούς από το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση έξω από το γραφείο Θεσσαλονίκης του STAR CHANNEL όλους τους εργαζόμενους στα βορειοελλαδικά κανάλια, σε όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας, απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις. Οπως καταγγέλλει, «οι απολύσεις πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της πρώτης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του χώρου και μόνο στόχο έχουν να ασκηθούν πιέσεις σε βάρος μας και να δημιουργηθεί κλίμα εκφοβισμού στο σωματείο και τα μέλη μας». Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου αλλά και ευρύτερα του ιδιωτικού τομέα, να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ