Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

«ΔΑΡΙΓΚ»: Για δεύτερη βδομάδα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων του Αυγούστου και την προκαταβολή του Σεπτέμβρη, ενώ ο εργοδότης Κουταλίδης έχει «εξαφανιστεί». Τους εργαζόμενους επισκέφθηκε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Χαλκίδας», Βαγγέλης Σταματούκος, και τους επέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους.

«ΜΙΝΕΡΒΑ»: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση στο Σχηματάρι Βοιωτίας απαιτώντας από την εργοδοσία την ανάκληση της αδικαιολόγητης και αυθαίρετης απόλυσης συναδέλφου τους. Χτες έκαναν δίωρες στάσεις εργασίας και στο σχόλασμα της πρωινής βάρδιας, στις 3 το μεσημέρι, έγινε νέα Γενική Συνέλευση όπου, ομόφωνα, αποφασίστηκε η συνέχιση των 2ωρων στάσεων εργασίας για σήμερα, Πέμπτη, τις ώρες 8-10 π.μ., 3-5 μ.μ. και 11 μ.μ. - 1 π.μ. Τη συνέλευση χαιρέτισε από το ΠΑΜΕ ο Σοφοκλής Τόγιας. Χτες, εξάλλου, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη βιομηχανία «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» ομόφωνα αποφάσισε να συμπαρασταθεί στον αγώνα των συναδέλφων τους της «ΜΙΝΕΡΒΑ» (από παραδρομή γράφτηκε χτες ότι η επιχείρηση ανήκει στον όμιλο «ΠΛΕΙΑΣ», όπως και η «ΚΟΛΓΚΕΪΤ». Το σωστό είναι ότι η «ΜΙΝΕΡΒΑ» ανήκει στον όμιλο «CUSSONS» και η «ΚΟΛΓΚΕΪΤ» είναι αυτόνομη μονάδα).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αύριο, Παρασκευή, οι υπάλληλοι Συμβολαιογραφείων Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας διεκδικώντας την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου, την οποία συνεχίζουν να αμφισβητούν οι εργοδότες τους.

«ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ»: Να ξεχάσει τα επιχειρήματα περί «απαγόρευσης ανάμειξης του κράτους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ή ιδιωτικές τράπεζες» και να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλία δεσμεύοντας τα χρήματα που οφείλει στην κατασκευαστική εταιρία «Καματάκης ΑΤΕΕ» ώστε να τα αποδώσει στους εργαζόμενους, πριν τα αρπάξουν οι αετονύχηδες των τραπεζών, καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Απασχόλησης η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Οι 500 εργαζόμενοι στην «Καματάκης» είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη και τώρα και χωρίς δουλιά. Εδώ και είκοσι μέρες πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ