Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την Πέμπτη, 2 Δεκέμβρη, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο ξενοδοχείο «ΔΕΛΦΟΙ» στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα των μηνών Οκτώβρη - Νοέμβρη. Παράλληλα, χτες πραγματοποιήθηκε έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας, μετά από παρέμβαση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, όπου και διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων.

Μια μέρα πριν, υπάλληλοι του Ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ) πραγματοποίησαν επίσης έλεγχο στο ξενοδοχείο. Εκπληκτοι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Βλαχούλης, εκτός από τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει, δεν τους είχε ασφαλίσει στο Ταμείο, ούτε καν είχε κοινοποιήσει τα ονόματά τους, παρακρατώντας παράνομα τις εισφορές τους! Οι εργαζόμενοι, με την ενεργό στήριξη του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να αναγκάσουν τον εργοδότη τους να καταβάλει τα δεδουλευμένα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, στο ύψος του Αγίου Αθανασίου, προχώρησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι της «Βαλκάν Εξπόρτ», στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν από την Πέμπτη. Διεκδικούν να ανακληθούν οι απολύσεις των 8 συναδέλφων τους, να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλει για τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά και οφειλές παλαιότερων ετών που παράνομα τους παρακρατεί. Επίσης καλούν το υπουργείο Εργασίας, επιτέλους, να παρέμβει για να μπει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι της «Βαλκάν» θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Παράλληλα, σχεδιάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και μαζική κάθοδο στην Αθήνα την επόμενη βδομάδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ