Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι 500 εργαζόμενοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που απασχολούνται στο ίδρυμα μέσω εργολάβων και από τις 2 Γενάρη μένουν χωρίς δουλιά, επειδή ακόμη δεν έχουν ανατεθεί οι σχετικές εργολαβίες. Από το πρωί σήμερα θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί. Ηδη έχουν προαναγγείλει πως μαζί με τις οικογένειές τους θα κάνουν πρωτοχρονιά μέσα στα πανεπιστήμια. Χτες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Φουαγιέ της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, κατήγγειλαν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που εδώ και περισσότερο από 15 χρόνια αρνούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. «Οι εργολάβοι χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα στο πανεπιστήμιο, έρχονται κάθε πρώτη του μηνός, και παίρνουν το "δωράκι" τους από τον κρατικό προϋπολογισμό», σημείωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ΓΓ του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Κάλεσε κυβερνήσεις, κόμματα και συνδικαλιστικούς φορείς που έβαλαν πλάτη, για να ισχύσει το σύστημα της εργολαβίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χτες εκπρόσωποι των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

ΒΟΛΟΣ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός εργοδοσίας και κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων του περιφερειακού δρόμου Βόλου, σχετικά με τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται. Υστερα από τα ψίχουλα των 320.000 ευρώ που τους δόθηκαν ενώ τους οφείλονται πάνω από 1.000.000 ευρώ - ο μεγαλοεργολάβος Μπαλάφας που όλο αυτό το διάστημα ενεργεί ασύδοτα με την ανοχή της κυβέρνησης έκανε στους εργαζόμενους μια εκβιαστικού χαρακτήρα πρόταση, προκειμένου να πάρουν ένα ακόμα μέρος των χρημάτων τους. Η πρόταση αφορά σε 700.000 ευρώ που δε θα δοθούν, όμως, μόνο στους εργαζόμενους του περιφερειακού, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και για άλλες οικονομικές οφειλές του μεγαλοεργολάβου προς τρίτους. Ο Μπαλάφας απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δε θα έχουν στο μέλλον καμία απαίτηση από την εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι που από το Σεπτέμβρη βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απέρριψαν ως εκβιαστική την πρόταση της εργοδοσίας.

ΞΕΝΙΑ: Ανεργοι μένουν οι 31 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Ξενία» στο Βόλο. Οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλιά καθώς στις 31 Δεκεμβρίου το ξενοδοχείο σταματά τη λειτουργία τους καθώς λήγει το συμβόλαιο ενοικίασης του ιδιώτη που το εκμεταλλευόταν και του Δήμου Βόλου. Είναι άγνωστο δε για το αν και πότε θα ξαναλειτουργήσει, με δεδομένες τις απανωτές καθυστερήσεις στη σύνταξη και οριστικοποίηση της διακήρυξης μίσθωσης της επιχείρησης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ